3692 дня назадАлександр

Добрый день.Моя сестра приватизировала свою квартиру по равным частям с своим сыном.Муж ее умер.Кому достанется квартира в случае их смерти?У сестры есть родной брат и сестра покойного супруга.Можно ли сделать дарственную или наследство?

Стаття 1261. Перша черга спадкоємців за законом 1. У першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки. Стаття 1262. Друга черга спадкоємців за законом 1. У другу чергу право на спадкування за законом мають рідні брати та сестри спадкодавця, його баба та дід як з боку батька, так і з боку матері. Стаття 1263. Третя черга спадкоємців за законом 1. У третю чергу право на спадкування за законом мають рідні дядько та тітка спадкодавця. Стаття 1264. Четверта черга спадкоємців за законом 1. У четверту чергу право на спадкування за законом мають особи, які проживали зі спадкодавцем однією сім'єю не менш як п'ять років до часу відкриття спадщини. Стаття 1265. П'ята черга спадкоємців за законом 1. У п'яту чергу право на спадкування за законом мають інші родичі спадкодавця до шостого ступеня споріднення включно, причому родичі ближчого ступеня споріднення усувають від права спадкування родичів подальшого ступеня споріднення. Ступінь споріднення визначається за числом народжень, що віддаляють родича від спадкодавця. Народження самого спадкодавця не входить до цього числа. 2. У п'яту чергу право на спадкування за законом одержують утриманці спадкодавця, які не були членами його сім'ї. Утриманцем вважається неповнолітня або непрацездатна особа, яка не була членом сім'ї спадкодавця, але не менш як п'ять років одержувала від нього матеріальну допомогу, що була для неї єдиним або основним джерелом засобів до існування.

Вячеслав 0962618708

Ваша сестра та її син може подарувати належне її майно, будь-кому за необхідності та бажання. Проте слід мати на увазі, що інший власник може їх виселити через суд, а якщо вона має намір й надалі там проживати краще зробити заповіт , тоді вона матиме змогу проживати там. Якщо жоден варіант не обрати тоді все майно успадковується згідно ЦК ст 1261 - 1265.

так можна подарувати свою власність, а якщо ні то її будуть спадкувати спадкоємці по закону або заповіту(якщо він буде написаний).....

При написании ответа используется разметка Markdown.