3634 дня назадМаксим

Ситуация такая. Когда то я работал в банке на оформлении кредитов, до 2007 года. В 2010 году меня пригласили в банк для выяснения обстоятельств по одному кредиту, якобы клиент отказывается от того что он его оформлял а ответственный менеджер за оформление я. Пытались надавить та то, что бы я его погасил. Я отказался. Через месяц в том же 2010 году, меня пригласили в Милицию г. Киева для проведения беседы. Там я дал показания, что сам бы я ничего оформить не мог. На этом и разошлись. Наступила тишина на 4 года. И вот пару дней назад мне поступил звоном, что я должен банку энную сумму денег, так как тот кредит переложили на меня, на каком основании они это сделали, пока информации нет. Вопрос. Подскажите, насколько правомерны действия банка и могут ли они подать на меня в суд?

подавати в суд це їх право але цікаво з яких підстав... (якщо ваша халатність чи шахрайство...тобто вина у скоєнні злочину (видачі незаконно/чи з порушеннями кредиту) не доведено в кримінальній справі) то підстав для стягнення з вас коштів не має...... коли отримаєте документи з суду тоді треба їх вивчати і визначатись...

Якщо буде потрібна юридична допомога, звертайтесь (мої контакти в профайлі)...

Максим (автор вопроса)

Подскажите, что бы я знал, какие именно документы я должен получить з суда?

копія їх позовної заяви з додатками документів (доказів на підтвердження їх позиції)...... Як отримаєте тоді звертайтесь до мете, можу взятись за справу, звісно не безкоштовно...

Максим

Ну про не безкоштовно, це зрозуміло. Які розцінки, якщо не хачете говорити суму, можете вказати в % співвідношенні. І чи є сенс зробити на них офіційний запит, хай розьяснять підстави винекнення боргу, іпотім самому подати на них до суду.

розцінки оговорюються індивідуально і на їх розмір впливає ряд обставин (сума "боргу", обсяг роботи, терміновість....і т.д.), самому звертатись до них, а тим більше подавати позов до суду не є правильним і доцільним.... Думаю вони вас просто хочуть запугати щоб ви добровільно віддали кошти, а зконних підстав у них 0..... інакше вже б давно позов на вас подали!!!

Максим (автор вопроса)

А в чому складність, подати на них першим?

Максим (автор вопроса)

чи можуть вони по такій справі заарештувати моє майно і яким чином?

  1. цікаво з якими позовними вимогами і підставами для позову....?!
  2. арешт майна тільки по рішенню суду....
Аноним (автор вопроса)

1.цікаво з якими позовними вимогами і підставами для позову....?! підставою для позову може слугувати відповідь банку, у вигляді листа, з аргументацією винекнення боргу. Чи я помиляюсь?

Максим

1.цікаво з якими позовними вимогами і підставами для позову....?! підставою для позову може слугувати відповідь банку, у вигляді листа, з аргументацією винекнення боргу. Чи я помиляюсь?

При написании ответа используется разметка Markdown.