3657 дней назадНеизвестный

Соседи устанавливают забор между нашими участками с нарушением ранее существовавших границ максимум на полметра в нашу сторону. Ввиду повышенной агрессивности соседей (люди с тюремным прошлым) решить вопрос путем переговоров невозможно. Начинать судебные тяжбы нет желания. Чем может нам грозить такое отступление от межи (не по нашей вине) в случае продажи нами дома в будущем? Земля нами не приватизирована. У соседей - приватизирована.

То Ви спочатку право власності оформіть, а потім вже можете в судові тяганини влазити. Коли оформите право власності, то можна подавати позов про демонтаж паркану (при бажанні)

Неизвестный (автор вопроса)

Документи на право власності на дом (в техпаспорті зображені межі ділянки) та кадастровий номер на ділянку є. Але питання більше в тому, наскільки суттєвими є вказані зміни меж ділянки; чим нам це загрожує при бажанні продати дім з ділянкою в майбутньому.. Мети відстоювати вкрадені "сантиметри" землі немає.

нема таких вимог, просто покупці можуть відмовитися від купівлі, якщо побачать, що реальні межі не відповідають дійсності

Неизвестный (автор вопроса)

Спасибо. То есть, никаких штрафов не предвидится, и переделывать техдокументацию на дом (участок) не придется?

При написании ответа используется разметка Markdown.