3656 дней назадАноним

Чи маю я право отримати в спадок квартиру моєї матері якщо я там не прописана і від приватизаційної частки відмовилась? Я є єдиною спадкоємицєю першої черги. Єдина дитина. Мати проживає одна і прописана одна. Чи може вона зробити "дарчу" на іншу особу або заповісти квартиру іншій особі. Як діяти в такій ситуації?

Аноним

Ви змішуєте дву різні речі. До спадкування ваше право приватизації не має відношення.

З ваших слів єдиний власник квартири — ваша мати. Власник вартири може розпоряджатись квартирою так, як вважає за потрібне. Намагання завадити цьому є протиправним.

Якщо вона помирає, і не склала заповіт, то спадкування відбувається за законом. Інакше тільки за заповітом. Намагання втрутитись у таємницю заповіту є протиправним.

Крім того, прописка не є правом власності, а тільки правом проживання. Прописка (тобто реєстрація місця проживання) має значення лише на момент приватизації. Оскільки ви не були прописані на момент приватизації (або відмовились від приватизації), права власності на частину квартири у вас немає.

Аноним (автор вопроса)

Дякую за вілповідь.

Оксана

Доброго дня! Підкажіть будь-ласка. сестра моєї бабусі зробила на мене заповіт. також на момент смерті я була прописана в її будинку. чи обов'язково мені писати заяву на прийняття спадщини до 6 місяців? Чи майно перейде до мене і так? чоловіка і дітей тітка не мала. є ще сестра але вона далеко. наперед дякую.

При написании ответа используется разметка Markdown.