3612 дней назадАндрій

Чи потрібно при встановленні ГБО на авто реєструвати його в ДАІ? Які документи потрібні? І ще питання: я придбав авто на якому вже установлене ГБО але в техпаспорті не вписане. Якщо потрібно, то планую вписати але документів від ГБО немає ніяких. Впишуть?

Сергій (098)150-41-47

Державна реєстрація (перереєстрація) переобладнаних транспортних засобів проводиться на підставі документів про відповідність їх вимогам безпеки дорожнього руху та документів, що підтверджують правомірність придбання встановлених кузовів (рам), які мають ідентифікаційні номери (у разі їх заміни).

Документами про відповідність переобладнаних транспортних засобів вимогам безпеки дорожнього руху є:

для транспортних засобів, переобладнаних в індивідуальному порядку, а також транспортних засобів, переобладнаних для роботи на газових паливах, - акт технічної експертизи (крім переобладнаних автобусів) за формою згідно з додатком 5 або сертифікат відповідності, виданий випробувальною лабораторією (центром), що має атестат акредитації відповідної галузі та повноваження щодо проведення перевірки технічного стану транспортних засобів, органом з оцінки відповідності, що визнаний та призначений в установленому порядку проводити процедуру сертифікації транспортних засобів, чи підприємством, що має сертифікат відповідності державної системи сертифікації УкрСЕПРО з установлення відповідності конструкції переобладнаного транспортного засобу умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження переобладнання.

Переобладнання транспортних засобів для роботи на газових паливах здійснюється виключно суб'єктами господарювання, які провадять господарську діяльність з переобладнання п'яти і більше транспортних засобів протягом року та мають свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу на відповідний вид переобладнання. Зазначені суб'єкти можуть проводити перевірку відповідності таких засобів вимогам технічних умов і технічної документації підприємства-виробника газобалонного обладнання.

Андрій (автор вопроса)

можна простішими словами, мені треба їхати в ДІА чи ні? якщо треба то чи впишуть ГБО якщо в мене немає на нього жодних документів? Дякую.

Сергій (098)150-41-47

Так, треба їхати, але не з пустими руками, а з документами.

Андрій

є техпаспорт і права. на ГБО документів нема ніяких. тому і питаю як далі?

Аноним

Дибил. Если так описываешь заумно, то указывай статьи постанов, законов, наказов....

Аноним

на гбо потрібно мати сертифікат в якому вписують номер балона і рік балона якщо балонові є більше як 10-років вам ніхто сертифікат не дасть а без сертифіката ви невпишете в паспорт транспортного засобу

Аноним

СКИЛЬКИ КОШТУЄ НАПИС В ТЕХ ПАСПАРТІ ГБЩ

Аноним

СКИЛЬКИ КОШТУЄ НАПИС В ТЕХ ПАСПАРТІ ГБО

Віталій

Хотів запитати хочу поставити на ваз нову газову установку продавець дае сертифікат на неі зараз обовязково газ вписувати в тех паспорт

Аноним

да нужно

~= А Д В О К А Т =~

Скоро скасують взагалі право на будь-яке переобладнання авто, помимо виробника (Європа-с). А ще згодом (як в Європі вже з 2020-го року!!) - і взагалі скасують право їздити з двигунами внутрішнього згорання, а можна буде тільки на повному "електро". За літаючі авто поки що можна помовчати, хоча прототипи вже "на виході".

Аноним

Куда треба звертатися за документами на газ.

Аноним

Куда треба звертатися за документами на газ.

~= А Д В О К А Т =~

В сервісний центр МВС у вашому регіоні (по тел. 102 уточніть адресу).

Аноним

если купил машыну по тех паспорту а владелец выехал как вписать гбо

Никак, так как вы ее не купили, а взяли в пользование на птичьих правах

Аноним

У мене також машина на птичих правах))

~= А Д В О К А Т =~

Отож бо.

ви не один такий... пісня в подарунок

https://www.youtube.com/watch?v=klN_qTafR4s

Анатолій

Вопрос,взяв кузов ваз 2106 іпотрохи збираю ,хочу переоформить на себе заразом змінить колір та вписать газ поки машина остаточно збереця і здокументами вмене все буде харвшо, приблизно в скільки мені обійдеця і якправильно поступить

Анатолій

Вопрос,взяв кузов ваз 2106 іпотрохи збираю ,хочу переоформить на себе заразом змінить колір та вписать газ поки машина остаточно збереця і здокументами вмене все буде харвшо, приблизно в скільки мені обійдеця і якправильно поступить

Аноним

таке питання обовязково гбо в писувати

Андрей

Ні, вписувати не треба,це не переобладняння автомобіля , гугліть закон про дорожній рух, там ПДР розписано

Аноним

В мене в тех паспорті не вписаний вид палева чи можу я переобладнати авто на газ і нереєстревати

Аноним

Якщо не вписана в тех талон чи маю право іхати на білорусію

~= А Д В О К А Т =~

Звичайно ні ! І навіть по Україні.

Аноним

поставил гбо на машину новое все документи на руках но в мрео не хотят виписивать говорят вин код не совпадае з номером кузова

~= А Д В О К А Т =~

Якщо "вин код не совпадае з номером кузова", то це означає, що номера "перебиті", а авто крадене (чи його номерні деталі).

Аноним

Як що газ не вписаний при зупинці поліціі вони мають право забрати права ???

Олег

Збираюся купувати авто в якому вже більше року стоїть ГБО, але в техпаспорт не вписано! Чи буде штраф якщо я зараз буду його реєструвати?

При написании ответа используется разметка Markdown.