3578 дней назадалексей

якщо під час судового процесу (цивільна справа) є підозра на шахрайство зі сторони позивача (підробка документів), що робити, писати заяву про злочин в прокуратуру? чи це сам суддя повинен зробити? чи потрібно судді клопотання самому підготувати про те щоб це перевірили органи правоохоронні?.......якщо так то на що посилатись? дякую.

суддя може винести окрему ухвалу при винесенні рішення по справі. Якщо дійсно вважаєте, що має місце підробка документів, ви можете заявити клопотання про проведення відповідної експертизи цих документів або можете написати заяву до міліції, можете зробити те й інше одночасно.

алексей

за експертизу потрібно платити ?..... а чи є у судді обовязок вразі підозру на шахрайство повідомляти міліцію, прокуратуру ????

так, за експертизу потрібно платити кошти, крім цього, якщо у позивача, також, достатньо коштів, він може занести певну сумму експерту і висновок буде не на вашу користь, що потрібно враховувати. Суддя має повідомити відповідні органи про злочин.

Но лучше самому написать заявление в милицию, в рамках уголовного производства может быть проведена экспертиза бесплатно. Судья может вынести определение, но не факт, что вынесет.

При написании ответа используется разметка Markdown.