3596 дней назадмд

Я гражданин не Украины, я студент из Африки. Учусь в Киеве и захотел купить себе машину. Нашол человека который это может сделать. Он пригнал машину и из документов дал только доверенность, где написано что он владелец а я могу пользоваться, продавать и т.д.Машину он пригнал из Литвы, а он гражданин этой страны по этому нельзя было оформить меня как владельца. Так ли это? Могу ли я переоформить документы на себя сам? Могу ли я написать заявление на него в милицию так как он отказался приезжать и ставитт подписи на переоформление

Добрий день, Які документи у Вас на руках на автомобіль? Зто власник записаний в техпаспорті? Автомобіль на українських номерних знаках?

Найпривабливіший, на перший погляд, спосіб придбати б/у автомобіль -- через оформлення генеральної довіреності. Тільки от довіреність не дає покупцеві права власності на машину, а лише дозволяє користуватися нею якийсь час (максимум 10 років). Але при цьому документ допомагає неабияк заощадити на сплаті податків та постановці на облік в ДАІ. Адже угода з купівлі-продажу фактично не проводиться: продавець не сплачує прибутковий податок, і автомобіль не потрібно знімати з обліку і реєструвати на покупця. При цьому вартість оформлення "генералки" - всього 250-500 грн.

Втім, економія може обернутися неприємностями. "Щоб у "покупця" відібрали машину, "продавцю" достатньо написати заяву в міліцію. Скаржитися в прокуратуру або ще куди-то безглуздо, адже юридично довести свої права неможливо". Безпечно оформляти довіреність лише тоді, коли машину продає близький друг або родич. В інших випадках краще купити автомобіль "за законом".

Ви не зможете самостійно оформити документи на себе. Тільки від повинен вам відчужити автомобіль - (продати, подарувати, поміняти щось на щось). Тільки після того, можна її оформити на Вас.

При написании ответа используется разметка Markdown.