3572 дня назадАноним

Здравствуйте! Подскажите мне пожалуйста, я взял в укрсиб банке бытовой кредит, через пол года меня уволили и пол года я не мог найти работу, соответственно не платил за кредит. Через пол года ко мне начали звонить представители кредит капитал, очень грубо разговаривать, требовать выплатить им долг укрсиба. В укрсибе мне сказали что мое дело продали.... Я готов выплачивать банку все долги с процентами...Что мне делать? Какие у меня гарантии? Разве банк не должен мне прислать уведомление о том, что мое дело передали такой-то компании.... Вдруг после того как я выплачу этим ко мне позвонят другие....?

Александр

Кредитора могут поменять без согласия должника совершенно спокойно.

статья 512 Гражданского кодекса

  1. Кредитор в обязательстве может быть заменен другим лицом вследствие:

1) передача им своих прав другому лицу по сделке (уступка права требования);

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/435-15/page9

Кредитор в обязательстве не может быть заменен, если это установлено договором или законом.

Андрій Львів 0637830915

ст. 1082 ЦК України:

  1. Боржник зобов'язаний здійснити платіж факторові за умови, що він одержав від клієнта або фактора письмове повідомлення про відступлення права грошової вимоги факторові і в цьому повідомленні визначена грошова вимога, яка підлягає виконанню, а також названий фактор, якому має бути здійснений платіж.

  2. Боржник має право вимагати від фактора надання йому в розумний строк доказів того, що відступлення права грошової вимоги факторові справді мало місце. Якщо фактор не виконає цього обов'язку, боржник має право здійснити платіж клієнтові на виконання свого обов'язку перед ним.

  3. Виконання боржником грошової вимоги факторові відповідно до цієї статті звільняє боржника від його обов'язку перед клієнтом.

ст. 613 ЦК України:

Кредитор вважається таким, що прострочив, якщо він відмовився прийняти належне виконання, запропоноване боржником, або не вчинив дій, що встановлені договором, актами цивільного законодавства чи випливають із суті зобов'язання або звичаїв ділового обороту, до вчинення яких боржник не міг виконати свого обов'язку.

Кредитор також вважається таким, що прострочив, у випадках, встановлених частиною четвертою статті 545 цього Кодексу.

  1. Якщо кредитор не вчинив дії, до вчинення яких боржник не міг виконати свій обов'язок, виконання зобов'язання може бути відстрочене на час прострочення кредитора.

  2. Боржник не має права на відшкодування збитків, завданих простроченням кредитора, якщо кредитор доведе, що прострочення не є наслідком його вини або осіб, на яких за законом чи дорученням кредитора було покладено прийняття виконання.

  3. Боржник за грошовим зобов'язанням не сплачує проценти за час прострочення кредитора.

При написании ответа используется разметка Markdown.