3599 дней назадВасилий

По моей вине год назад было ДТП, к сожалению я не успел оформить страховку (3 день после покупки авто), сегодня пришло письмо от Страховщика потерпевшего который требует от меня н-суму денег. У меня вопрос: имеет ли право страховщик проводить без моего участия экспертизу повреждения на СТО и по факту выставлять мне счет. Если да - то вариант только 1: оплатить по счету, если нет - то какие варианты? Заранее спасибо!

Зверніться до юриста. В такому випадку можна рекомендувати Вам щось конкретно.

Думаю, автомобіль постраждалого був застрахований за програмою КАСКО. Тепер, в порядку регресу страхова компанія хоче стягнути кошти з Вас. Реально в законодавстві норма про виклик на проведення огляду прописана так, що можна її по різному трактувати (можна викликати, а можна і не викликати). Все залежить від того як в судовому порядку подати інформацію.

Якщо сума не велика, можете оплатити. Якщо велика, потрібно реально знайомитися зі справою та або взагалі знімати необхідність платити, або зменшувати суму.

треба вивчати обставини....

Василий

Спасибо за ответ. Если можно еще одно уточнение: у меня очень маленькая официальная зарплата в сравнении с штрафом - 1*2, можно ли добиваться от страховщика рассрочки? Спасибо!

можете просити....ці питання ви вирішуєте в порядку домовленостей.... в разі стягнення суми через суд (можете подавати до суду заяву про відстрочку чи розстрочку виконання рішення суду)....або укласти мирову угоду під час судової тяганини (в якій розписати відповідні умови).......

При написании ответа используется разметка Markdown.