3597 дней назадАноним

доброго дня!!! Скажіть будь-ласка,судове засідання по апеляційній скарзі відбулося 29 травня,а рішення ще не надіслане мені,в єдиному реєстрі судових рішень вже воно є складено в повному обсязі 3 червня. скажіть будь ласка через який термін суд має надіслати копію рішення поштою?

протягом 5 днів....відповідно до ст. 222 ЦПК...

Аноним (автор вопроса)

а якщо до цього часу немає то як можна його отримати,коли суд знаходиться у іншій області

написати їм по пошті заяву щоб видали вам копію рішення суду і відправили по пошті....

Аноним (автор вопроса)

але вони вже відправили справу в суд першої інстанціі

тоді зверніться в суд 1 інстанції....

Аноним (автор вопроса)

а виконавчий лист теж потрібно в першій інст. брати? І чи можна це все отримати в електронному вигляді так як суд першої інстанції теж в іншому місті

Александр +38 (097) 852 88 11

І що ви будете робити з документами отриманими в електроному вигляді??? Особливо з виконавчим листом??? З таким успіхом можна з Реєстру їх роздрукувати)

Аноним (автор вопроса)

надійшло мені рішення суду,що тепер робити-йти в ту організацію з якої стягнуто кошти?

Аноним (автор вопроса)

чи потрібен виконавчий лист

якщо вони готові вам добровільно все виплатити то можете не брати виконавчий лист, а якщо відмовляються то тоді беріть ВЛ і подавайте до ДВС для примусового виконання....

Сергій (098)150-41-47

Подавати ВЛ треба у відділ ДВС за місцезнаходженням організації.

Аноним (автор вопроса)

чи надсилається копія судового рішення стороні що була відсутня у залі суду?

Стаття 222. Видача або направлення копій судового рішення особам, які брали участь у справі

{Назва статті 222 в редакції Закону № 2875-IV від 08.09.2005}

{Частину першу статті 222 виключено на підставі Закону № 2875-IV від 08.09.2005}

  1. Копії повного рішення суду видаються особам, які брали участь у справі, негайно після проголошення такого рішення. У разі проголошення тільки вступної та резолютивної частин судового рішення, особам, які брали участь у справі і були присутні у судовому засіданні, негайно після його проголошення видаються копії судового рішення із викладом вступної та резолютивної частин.

{Частина друга статті 222 в редакції Закону № 2453-VI від 07.07.2010 - зміни щодо здійснення повноважень Верховного Суду України та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вводяться в дію після початку діяльності Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року}

  1. Особам, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні, копії повного судового рішення надсилаються рекомендованим листом з повідомленням про вручення протягом двох днів з дня його складання або за їх зверненням вручаються їм під розписку безпосередньо в суді. Якщо судовим рішенням відповідачеві заборонено вчиняти певні дії, що потребуватиме вчинення дій органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими чи службовими особами, копія такого судового рішення також надсилається цим органам та/або особам у строки та порядку, визначені цією статтею.

{Частина третя статті 222 із змінами, внесеними згідно із Законами № 1720-VI від 17.11.2009, № 2453-VI від 07.07.2010 - зміни щодо здійснення повноважень Верховного Суду України та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ вводяться в дію після початку діяльності Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ - з 1 листопада 2010 року}

  1. Копії судових рішень повторно видаються за заявою особи за плату у розмірі, встановленому законодавством.
Аноним (автор вопроса)

тобто якщо копія рішення була складена в повному обсязі 3,06,2014 то згідно закону, рішення мало бути відправлене числа 5 - 7,06? а термін на подання касаційної скарги рахується від дати складання в повному обсязі рішення,чи від дати коли воно було вручене ?

Сергій (098)150-41-47

Якщо це - цивільний процес, то касаційна скарга може бути подана протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного суду.

Самі ж рішення або ухвала апеляційного суду набирають законної сили з моменту їх проголошення.

Автор питання, Вам потрібно звернутись до суду першої інстанції із заявою про видачу виконавчого листа по № вашої справи, це ви можете надіслати поштовим відправленням. Виконавчий лист виготовляється 10 днів і Вам потрібно за ним приїхати та звернутись до канцелярії відповідного суду. Наголошую, листування відбувається тільки із судом першої інстанції.

Аноним (автор вопроса)

Центр зайнятості подав касаційну скаргу на рішення апеляційного суду,скажіть чи повинні мені надіслати копію кас.скарги цз

Сергій (098)150-41-47

Так, повинні надіслати, якщо відкрили касаційне провадження.

Аноним (автор вопроса)

то вже суд має надіслати? Так? А не цз?

Стаття 328. Відкриття касаційного провадження у справі

  1. Одержавши касаційну скаргу, оформлену відповідно до вимог статті 326 цього Кодексу, суддя-доповідач протягом трьох днів вирішує питання про відкриття касаційного провадження, про що постановляє відповідну ухвалу, витребовує справу, надсилає копії касаційної скарги та доданих до неї матеріалів особам, які беруть участь у справі, і встановлює строк, протягом якого можуть бути подані заперечення на касаційну скаргу. За наявності клопотання особи, яка подала касаційну скаргу, суддя-доповідач у разі необхідності вирішує питання про зупинення виконання рішення (ухвали) суду.
Сергій (098)150-41-47

Касаційну скаргу надсилає суд касаційної інстанції.

Аноним

Чи потрібно надсилати заперечення на касаційну скаргу в декількох примірниках і яким чином,який порядок дій ,і від якого часу рахуватиметься термін на подачу якщо в ухвалі вказано до 01 серпня,то це означає що потрібно щоб на конверті штамп стояв датою раніше ніж це число,чи лист має надійти в суд касаційної інстанції не пізніше ніж 01 серпня?

Да, по количеству сторон отправляете, до 1 августа - будут смотреть по почтовому штемпелю.

Аноним

http://legalexpert.in.ua/komkodeks/kas/97-kas/6211-216.html а тут вказано що заперечення подаэться в одному примырнику

Аноним

а тут вказано що заперечення подаэться в одному примырнику http://legalexpert.in.ua/komkodeks/kas/97-kas/6211-216.html

При написании ответа используется разметка Markdown.