3597 дней назадАноним

Подскажите пожалуйста!!!мне как медсестре,которая только закончила колледж,нужно устрояться на работу и отрабатывать государству 3 года бютжета,можно ли уехать в Росию и там работать медсестрой!!!или же мне нужно только эти 3 года работать в украине

Настя

Добрий день! Вам нічого не потрібно відпрацьовувати на державу. Конституція України та Закон України "Про освіту" та похідні від нього закони не передбачають обов'язкового відпрацювання протягом 3 років на державу. Існує Постанова Кабміну 90-х років, яка передбачає такий обв'язок і наслідки невиконання цього обов'язку, проте механізму притягнення молодого працівника до відповідальності немає. Тож Ви спокійно можете працювати як у приватній сфері, так і в Україні та Росії.

Тільки запитання - чому Росія? Це країна аж ніяк не приваблива своїми умовами праці.

Настя

Ось підтвердження моєї відповіді: вдповідно до Закону України «Про вищу освіту» основним завданням, що стоїть перед ВНЗ, є здійснення освітньої діяльності, яка забезпечує підготовку фахівців відповідних освітньо-кваліфікаційних рівнів. Цей закон не містить умов щодо обов’язковості трирічного відпрацювання та відшкодування до державного бюджету у встановленому порядку вартості навчання. Не зазначено в законі й те, що ВНЗ зобов’язаний гарантувати випускникові його працевлаштування. До його обов’язків входить виключно сприяння працевлаштуванню своїх випускників.

Аноним (автор вопроса)

мне иначе кажется,что это Украина не привлекает ни условиями ни зарплатой

Настя

Я не заперечую, що в Україні досить погані умови праці, проте жити і працювати в Росії українцям!!!! (як нас називають "фашистами", "бендеровцами") "дуже добре" тим більше сьогодні.

Аноним

Прошу не розвивати дискусію щодо політичних питань. Це юридичний, а не політичний сайт.

Настя

Зрозуміло.

Аноним

подскажите пожалуйста как мне быть???я училась на медсестру на бюджете,я должна была отработать 3 года,я отработала год вышла замуж и меня отпустили с работы,теперь я не могу устроиться на другую работу говорят что меня не имели права отпускать,что мне делать в этой ситуации???????

При написании ответа используется разметка Markdown.