3589 дней назадАноним

Недавно на сайте покупала через Интернет(на Сландо) вещь.Перевела человеку деньги,и тишина.Можно сказать-до свиданья деньгам?Я слышала,что особо никто и не занимается такими делами??? Что можно сделать,чтоб вернуть деньги???

Андрій Львів 0637830915

А є у Вас квитанція чи інший платіжний документ, який підтверджує оплату? Товар на Сландо ще виставлений?

Аноним (автор вопроса)

есть квитанция с терминала.товара уже нет на сландо

Можно истребовать деньги в судебном порядке по ст.1212 ГКУ, если есть данные, кому их перечислили, но перспектив мало, тем более, если сумма не большая, и судебные расходы могут превысить сумму долга.

Александр

Нужно написать вначале заяву в милицию. Пример из суд. практики: "..Судом визнано доведеним, що 12.09.2011 року, ОСОБА_2, маючи злочинний умисел спрямований на власне незаконне збагачення шляхом шахрайства вчиненого за допомогою персонального комп'ютера, який належав йому і знаходився за місцем його проживання, а саме за адресою: АДРЕСА_1, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення, усвідомлюючи суспільно - небезпечний характер своїх діянь, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, здійснив ряд дій спрямованих на підготовку до вчинення шахрайства.

Так, 12.09.2011 року, о 19 год. 29 хв., знаходячись за комп'ютером в себе вдома, за адресою: АДРЕСА_1, ОСОБА_2 створив акаунт на інтернет-сайті «Аукро» під ніком «ОСОБА_2» використавши при цьому свої паспортні дані та розрахунковий рахунок № НОМЕР_2, який відкрив у Київському ГРУ ПАТ КБ ПРИВАТБАНК в м. Києві, філіалу Київського РУ відділення «Маркет - Бровари», на який в подальшому користувачі аукціону за замовлені ними лоти перераховували грошові кошти.

Восени 2012 року ОСОБА_2, не маючи дозвільних документів для здійснення підприємницької діяльності у сфері надання послуг щодо купівлі-продажу товару, за допомогою електронно-обчислювальної техніки - комп'ютера, заздалегідь усвідомлюючи відсутність наявного товару та шляхів його отримання, розмістив на інтернет-сайті «Аукро» оголошення та виставив на продаж товар різного виду побутової техніки із зазначенням поставки Китайського виробника, зображення якого знайшов за допомогою пошукової системи «google» та скопіювавши картинку вставив в свій акант як лот (об'єкт торгівлі на аукціоні).

В той час, як почали надходити замовлення, ОСОБА_2 вів з користувачами переписку через електронну пошту «ІНФОРМАЦІЯ_6», використовуючи при цьому додатково свій мобільний номер телефону НОМЕР_3, для спілкування з клієнтами..." http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/38282979

А после этого можна и гражданский иск.

С моей точки зрения, гражданские правоотношения, и мошенничество в данном случае недоказуемо, милиция закроет производство по делу.

Александр

Можна оспорить закритие производства милицией в суде

Оснований нет, в данном случае состава преступления нет.

Аноним (автор вопроса)

ну я так и читала,что милиция посмеется и все(((

Аноним

Так зачем тогда спрашивали?

Аноним (автор вопроса)

да надежда была,не думала,что так попала(((

Аноним

Здравствуйте, попал в такую же ситуацию как и вы, тоже думал что ничего нельзя зделать.Мошенник оказался из другова города,я написал электронное письмо на сайт мвд этого города с описанием проблемы и мне ответили дали инструкции что дальше делать.В общем взяли в разработку этого человека. Если вам интересно могу вам скинуть на эл.почту образец заявления и подробно опишу что надо делать. Моя почта kiril30_51@mail.ru

Может его и не посадят,но геморроя я ему предоставлю:)) Так что пробывать надо.

Аноним

Надо обращатся в Відділ боротьби з кіберзлочинністю УМВС України лучше по месту жительства мошенника.

При написании ответа используется разметка Markdown.