3578 дней назадИрина

Чоловік, з яким в розводі, працює неофіційно. В розводі з 2004року.

Александр

Стаття 181 (СКУ). Способи виконання батьками обов'язку утримувати дитину

  1. Якщо місце проживання чи перебування батьків невідоме, або вони ухиляються від сплати аліментів, або не мають можливості утримувати дитину, дитині призначається тимчасова державна допомога, яка не може бути меншою ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Виплата тимчасової державної допомоги здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.

Стаття 184. Визначення розміру аліментів у твердій грошовій сумі

  1. Якщо платник аліментів має нерегулярний, мінливий дохід, частину доходу одержує в натурі, а також за наявності інших обставин, що мають істотне значення, суд за заявою платника або одержувача може визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі.

  2. Розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, підлягає індексації відповідно до закону.

  3. Якщо розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, менше мінімального розміру, передбаченого частиною другою статті 182 цього Кодексу, то дитині призначається відповідно до закону державна допомога в розмірі різниці між визначеним розміром аліментів і 30 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2947-14/conv/page3

стягуйте аліменти у твердій грошовій сумі....(наприклад 400 гривень)...

Расторжение брака не имеет никакого значения, если речь о назначении алиментов в судебном порядке, то суд определяет размер, исходя из обстоятельств предусмотренных в ст.182 СКУ, если в твердой сумме просите в размере прожиточного минимума на ребенка соотв. возраста 1032 грн или 1286 грн., если речь о расчете задолженности, - обратитесь к гос. исполнителю делается на основании ст.195 СКУ исходя из статистических данных средней з/п по месту проживания должника, если он не работает на момент определения задолженности.

При написании ответа используется разметка Markdown.