3585 дней назадАноним

я поручетель кредиту який не платиться. справа дійшла до суду де буде прийнято рішення про солідарну сплату боргу. через скіль ки часу після цього справа дойде до виконавчої служби. чи зможу я поїхати закордон на відпочинок.

Сергій (098)150-41-47

Зможете, якщо суд не заборонить Вам виїзд за кордон.

Александр

"де буде прийнято рішення" То есть решение ещё не принято?

Стаття 223. Набрання рішенням суду законної сили

  1. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

  2. Після набрання рішенням суду законної сили сторони та треті особи із самостійними вимогами, а також їх правонаступники не можуть знову заявляти в суді ту саму позовну вимогу з тих самих підстав, а також оспорювати в іншому процесі встановлені судом факти і правовідносини.

  3. Якщо справу розглянуто за заявою осіб, визначених частиною другою статті 3 цього Кодексу, рішення суду, що набрало законної сили, є обов'язковим для особи, в інтересах якої було розпочато справу.

  4. Якщо після набрання рішенням суду законної сили, яким з відповідача присуджені періодичні платежі, зміняться обставини, що впливають на визначені розміри платежів, їх тривалість чи припинення, кожна сторона має право шляхом пред'явлення нового позову вимагати зміни розміру, строків платежів або звільнення від них.

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/1618-15/conv/page6

саме по собі рішення про стягнення з вас коштів не є підставою дл язаборони вам виїзду за кордон...для цього має бути відповідне рішення суду (окреме).....

Аноним (автор вопроса)

чи воже виконавча служба помішати виїхати за кордон

Сергій (098)150-41-47

Так, зможе, якщо зробить подання до суду.

При написании ответа используется разметка Markdown.