3563 дня назадАноним

Здравствуйте,такой вопрос.Скажите пожайлуста,я закончил университет и получил высшее юридическое образование,при устройстве на работу юристом к СПД я буду получать юридический стаж? Смогу ли я потом с этим стажем сдавать экзамен на получение лицензии на занятие адвокатской деятельности или сдавать экзамены что бы побороться за место судьи,ну или другие екзамены требующиеся на занятие определенной юридической деятельностью.Интересует именно если оформлен у СПД?Спасибо заранее.

період навчання формально зараховується до трудового стажу і може за вашим бажанням вноситись до трудової. Для того щоб стати адвокатом не достатньо мати просто стаж юриста, необхінно певний період попрацювати помічником адвоката. Детальні вимоги дивіться в законах про адвокатуру та про судоустрій та статус суддів.

не обов"язково працювати помічником адвоката, щоб отримати статус, посада помічника дає перевагу - не треба проходити стажування за умови, що особа 1 рік працювала помічником адвоката. а так будь-який юрист може бути адвокатом, який відповідає вимогам закону і склав відповідний іспит. Щодо роботи в ФОП - то так, якщо це буде посада юриста, ця особа займаєтьсмя наданням юридичних послуг і відповідні обов"язки будуть прописані в посадовій інструкції

Стаття 10. Стажист адвоката. Стажування

  1. Стажування полягає в перевірці готовності особи, яка отримала свідоцтво про складення кваліфікаційного іспиту, самостійно здійснювати адвокатську діяльність. Стажування здійснюється протягом шести місяців під керівництвом адвоката за направленням ради адвокатів регіону.

  2. Стажистом адвоката може бути особа, яка на день початку стажування має дійсне свідоцтво про складення кваліфікаційного іспиту.

Стажування може здійснюватися у вільний від основної роботи час стажиста.

  1. Керівником стажування може бути адвокат України, який має стаж адвокатської діяльності не менше п’яти років. В одного адвоката можуть проходити стажування не більше трьох стажистів одночасно. Рада адвокатів регіону може призначити керівника стажування з числа адвокатів, адреса робочого місця яких знаходиться у відповідному регіоні.

  2. Порядок проходження стажування, програма та методика оцінювання стажування затверджуються Радою адвокатів України.

  3. Від проходження стажування звільняються особи, які на день звернення із заявою про допуск до складення кваліфікаційного іспиту мають стаж роботи помічника адвоката не менше одного року за останні два роки.

  4. За результатами стажування керівник стажування складає звіт про оцінку стажування та направляє його раді адвокатів регіону.

  5. Результати стажування оцінюються радою адвокатів регіону протягом тридцяти днів з дня отримання звіту.

За оцінкою результатів стажування рада адвокатів регіону приймає рішення про:

1) видачу особі свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю;

2) продовження стажування на строк від одного до трьох місяців.

Стажист адвоката та керівник стажування повідомляються про прийняте рішення письмово протягом трьох днів з дня його прийняття.

  1. Рішення ради адвокатів регіону про продовження стажування може бути оскаржено стажистом адвоката або керівником стажування протягом тридцяти днів з дня його отримання до Ради адвокатів України або до суду, які можуть залишити оскаржуване рішення без змін, або зобов’язати раду адвокатів регіону видати свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.
Аноним андрій

чи можу я поновинися в органи мвс якщо я звільнився за власним бажаням 2014 році освіта вища підполковним стаж 21,5 мені зараз 38 років

а что кто-то запрещает?

~= А Д В О К А Т =~

Але скоріш за все претендента "старої формації" та ще й "покинувшого пост" в 2014-му - навряд чи приймуть назад. Хоча спробувати можна - адже за це гроші не платять. Чи платять?

При написании ответа используется разметка Markdown.