3558 дней назадАноним

Чи завіряється нотаріально договір, за яким фіз. особі Товариством будуть надані матеріали, а потім Товариство отримає у власність частину садового будинку, що будується фіз. особою з цим матеріалів. ХОчемо назвати це інвестиційним договором. Дякую.

Да, нотариальная форма является обязательной.

Аноним (автор вопроса)

Подскажите, какой нормой это предусмотрено ? Прямой нормы не нашли, юристы говорят, что если прямо закон не требует, то не нужно... Еще раз спасибо.

Я исходила из аналогии с купли-продажи, а так по судебной практике и нормам не требуется:

Про визнання договору дійсним та визнання права власності Вищий господарський суд; Постанова, Справа від 16.05.2007 № 34/54

Однак, в інвестиційному договорі N 1 від 04.02.2005 відсутня умова про обов'язкове нотаріальне посвідчення договору. Не містять такої умови і положення Закону України "Про інвестиційну діяльність" ( 1560-12 ) та інше законодавство, на підставі якого укладався інвестиційний договір N 1.

Аноним (автор вопроса)

Тобто, ми можемо ризикнути, прямої норми немає, а юристи кажуть, що предметом договору купівлі-продажу не може бути неіснуючий об*єкт, такий, який буде створений в майбутньому. Дякую. Ризикувати чи ні, хай вже керівництво вирішує.

Да, можете, судебная практика положительная.

При написании ответа используется разметка Markdown.