3553 дня назадРоман

Плательщик алиментов при появлении нового источника доходов не уведомил об этом ИС и в течении 2.5 лет ежемесячно со своего счета в банке перечислял мне сумму фиксированную сумму не указывая назначение платежа (алименты) .Сумма которую он мне перечислял была ниже части указанной в решении суда.После 2.5 лет исполнительный лист наконец попал в место нового источника дохода и бухгалтерия организации начала удерживать 50% плательщика в качестве задолженности за прошедший период.Так продолжалось 3 месяца.Затем мне пришли средства прописанные в части решения суда бухгалтер сослался на то что плательщик предоставил какие-то бумаги в ИС подтверждающие перечисления мне средств.Правомерны ли действия инспектора ИС если да то кто обязан провести учет с целью установления действительной задолженности плательщика.Алгоритм моих действий заранее спасибо.

Наказ Міністерства юстиції України "Про затвердження Інструкції з організації примусового виконання рішень" від 02.04.2012 № 512/5:

7.4. Контроль за правильним і своєчасним відрахуванням із заробітної плати та інших доходів боржника здійснюється державним виконавцем за власною ініціативою, в тому числі за заявою стягувача шляхом перевірки правильності відрахувань підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами та фізичними особами - підприємцями, з якими боржник перебуває у трудових відносинах, про що складається відповідний акт.

7.8. За кожною постановою про стягнення підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами, фізичними особами - підприємцями, з якими боржник перебуває у трудових відносинах, кожні шість місяців та після закінчення строку відповідних виплат або у разі звільнення працівника подається окремий звіт про здійснені відрахування та виплати за встановленою формою (додаток 2).

7.9. Звіт про здійснені відрахування та виплати долучається до матеріалів виконавчого провадження.

7.10. Виконавчі документи, за якими здійснюється відрахування із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших доходів боржника, зберігаються у виконавчих провадженнях.

7.11. Після надходження до державного виконавця письмового повідомлення за підписом відповідальної посадової особи, скріпленим печаткою, чи платіжних документів про перерахування коштів державний виконавець не пізніше наступного робочого дня заносить інформацію про стягнення коштів до виконавчого документа шляхом проставлення відповідної відмітки.

7.11.1. У відмітці державного виконавця зазначаються розмір стягненої (відрахованої) суми, суми заборгованості (за її наявності), а при стягненні періодичних платежів - дата, до якої проведено стягнення, та повне найменування і місцезнаходження юридичної особи, яка здійснювала відрахування, наприклад, аліменти стягнено по 01.01.2011 за місцем роботи боржника ДП «Деревообробний завод», м. Рівне, вул. Іванівська, 15, заборгованість - 300 (триста) грн.

7.11.2. Якщо перерахунок коштів здійснювався за платіжними документами, які долучено до матеріалів виконавчого провадження, у відмітці зазначаються номер та дата платіжного документа. Наприклад, штраф у сумі 850 (вісімсот п’ятдесят) грн стягнено у повному обсязі згідно з квитанцією від 01.01.2011 № 0988. 7.13. Державний виконавець у разі надходження виконавчого документа про стягнення аліментів у день відкриття виконавчого провадження повинен підрахувати розмір заборгованості зі сплати аліментів та разом з постановою про відкриття виконавчого провадження повідомити про нього стягувача і боржника. Розрахунок заборгованості повинен бути помісячним і містити суму заробітної плати та інших доходів боржника, що залишилася після утримання податків, відсоток або частку заробітку (доходу), визначений виконавчим документом, загальну суму заборгованості.

7.13.1. Якщо боржник не працює або відсутня інформація про отримання боржником доходів, державний виконавець розраховує заборгованість у такому самому порядку, виходячи із середньомісячної заробітної плати для відповідної місцевості. Після отримання достовірної інформації про джерела доходів боржника та їх розмір державний виконавець здійснює перерахунок заборгованості та повідомляє про нього стягувача і боржника.

7.13.2. Якщо розмір заборгованості перевищує суму відповідних платежів за три місяці зі сплати аліментів, державний виконавець перевіряє майновий стан боржника з одночасним накладенням арешту на майно боржника та за наявності підстав вручає (направляє) боржнику письмове попередження про притягнення його до кримінальної відповідальності за ухилення від сплати аліментів. 7.19. Стягнення аліментів за виконавчими листами за минулий час провадиться в межах трирічного строку, що передував пред'явленню виконавчого листа до виконання.

Якщо за виконавчим документом, пред'явленим до виконання, утримання аліментів не провадилося у зв'язку з розшуком боржника, то стягнення аліментів має провадитись за весь період незалежно від установленого трирічного строку та досягнення повноліття особою, на утримання якої присуджені аліменти.

Вам необхідно звернутися до державного виконавця для з'ясування питання чи було дотримано ним зазначені вище вимоги Інструкції та у разі наявності їх порушення письмово оскаржити дії (бездіяльність) державного виконавця до начальника відповідного відділу державної виконавчої служби або до районного суду з вимогою про здійснення перерахунку заборгованості та вжиття заходів, передбачених Інструкцією.

Для додаткової інформації звертайтесь http://pro-advocate.com

дії і бездіяльність державного виконавця можете оскаржувати до начальника ДВС або суду....також можна скаргу в прокуратуру писати...

Роман (автор вопроса)

Имеется ввиду что он оплачивал 745грн хотя на самом деле сумма должна была увеличиваться на протяжении 2.5 лет с карты на карту ежемесячно без указания назначения платежа при направлении спустя 2.5 года исполнительного листа в бухгалтерию по месту дохода ему начислили задолженность более 20 тыс грн.И три месяца уже на почту удерживали сумму 50% около 2500грн а затем после вернули сумму828грн после предоставлениия им в исп.службу бумаг об оплате я так понимаю банковских переводах. на мое имя .Законно ли что эти бумаги покрывают задолженность так как в них не указано назначение платежа?

Доказати протилежне - що це були не аліменти - Вам буде дуже складно. Як вже зазначалось вище Вам необхідно отримати від державного виконавця інформацію про те яким чином він здійснював перерахунок, на підставі яких даних, що сталося з цією заборгованістю у 20 тис. грн. Якщо у Вас є труднощі з цим - звертайтесь за допомогою до юриста або адвоката.

При написании ответа используется разметка Markdown.