3531 день назадСаша

Продиваю в Києві, прописаний в смт Березанка. Там хочу переоформити будинок на себе для подальшого продажу. він належить бабусі, яка померла пару років назад. мама не встигла переоформити на себе, у вересні буде пів року після її смерті. скажіть будь ласка, чи потрібна мені допомога нотаріуса чи відразу ж юриста, що мене дальше очікує, і чи можна зміг би я цю проблему вирішити заочно, якщо я знахожуся в Києві.

якщо Ваша мама не встигла переоформити на себе, то Вам треба буде звератитися до суду

Саша (автор вопроса)

ні, не встигла. почала тільки довідки збирати, але до кінця діло не довела. скажіть будь ласка, змогли би ми це зробити з Києва, найняти тут юриста, щоб вирішив цю справу, і в скільки грн ви б це оцінили. є ще 2 старших брати, від спадщини відмовляються. мама з бабусею не проживала.

якщо мама не встигла переоформити спадщину на себе але прийняла її то тоді вам потрібно через суд визнавати право власності на спадкове майно..... якщо ви не проживали з матір"ю на момент смерті і/або спадщину після її смерті матері не прийняли то спочатку потрібно звернутись до нотаріуса і отримати його відмову , потім через суд поновити строки для її прийняття а потім вже через суд визнавати право власності..... вартість послуг у всіх різна....звертайтесь будем індивідуально визначатись....

нотаріус буде перевіряти усіх спадкоємців за законом. Якщо брати відмовляються їм необхідно подавати заяву про відмову від спадщини

справа буде розглядатися за місцезнаходженням нерухомого майна - це виключна підсудність, тому все вирішувати треба не в Києві, а там де смт. Березанка (районний суд, там же і нотаріус по місцезнаходженню нерухомого майна), але юриста Ви можете обрати і в Києві, можете звернутися до колеги з Броварів) заочно можна Вам вирішити, якщо буде займатися юрист (представник), щодо вартості - це все індивідуально)

Саша (автор вопроса)

я розумію, що ігдивідуально, але ми хочемо хоч приблизно вирахувати в скільки нам обійдеться така справа, я ж все вам розповів. ми з радістю оберемо юриста з Києва, заявку подамо до нотаріусу в Березанці.

При написании ответа используется разметка Markdown.