3555 дней назадСЕргей

Здравствуйте! До 1987 года я имел подземного стажа 11 лет. В 1987 меня избрали председателем профкома шахты, то есть с сохранением подземного стажа, как выборная должность. Председателем профкома я проработал до 1991 года. (В общем 15 лет)Имеет ли мой сын право на льготное поступление (вне конкурса) в мед. училище, согласно закона о "пристижности шахтерского труда"?

Сергій (098)150-41-47

Така пільга лише для осіб, батьки яких є шахтарями та мають стаж підземної роботи не менше 15 років.

Стаття 5. Особливості здобуття освіти

 Шахтарі, які мають стаж підземної роботи не менш як три роки,

а також протягом трьох років після здобуття загальної середньої освіти особи, батьки яких є шахтарями та які мають стаж підземної роботи не менш як 15 років або які загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві чи стали інвалідами I або II групи, зараховуються поза конкурсом за особистим вибором спеціальності до державних і комунальних вищих та професійно-технічних навчальних закладів України для навчання за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів з наданням місць у гуртожитках на час навчання та гарантованою виплатою за рахунок коштів державного бюджету стипендії в розмірі прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб.

 Зазначені  особи після закінчення навчання працевлаштовуються

відповідно до договору, укладеного між відповідним органом виконавчої влади, керівником навчального закладу та випускником.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/345-17/print1389938151755903

При написании ответа используется разметка Markdown.