3553 дня назадАноним

Доброго дня! Близько трьох років тому моя дружина пішла від мене з двома дітьми жити до своїх батьків, при цьому подала до суду про стягненя з мене аліментів (аліменти сплачував на дружину і двох дітей в загальному розмірі 58% від всіх доходів). Через рік я подав заяву на розлучення, нас розлучили, при цьому, дітей залишили з матірью. З того часу з дітьми я не можу побачитись, тому подав позов до суду про встановлення батьківства. За рішенням суду була проведена експертиза ДНК. Місяць назад прийшла відповідь, що я не являюсь батьком обох дітей. Як вийде суддя з відпустки буде продовжено розгляд справи.З вищевикладеного хочу задати наступні питання: 1. Чи є висновок державної експертизи для винесення рішення суду? 2. Чи є можливість стягнути з колишньої дружини сплачені аліменти? 3. Чи є можливість зобовязати колишню змінити прізвище з мого на її дівоче?

  1. Так, судове рішення буде грунтуватися на висновку судово-генетичної експертизи
  2. На жаль, наше законодавство не передбачває повернення аліментів, навіть у такому випадку
  3. Змусити змінити прізвище Ви також не зможете.
  1. Можливо повернути кошти сплачені як аліменти за ст.1212 ЦК УКРАЇНИ, оскільки ст.1215 ЦК передбачає неможливість повернення добровільно сплачених аліментів, якщо було рішення суду та відкрито виконавче провадження, то це вже не добровільна сплата, тому можна вимагати повернення цих коштів у судовому порядку,також необхідно буде звернутися з позовом про припинення стягнення аліментів, оскільки автоматично це не відбувається.
Аноним (автор вопроса)

Дякую. Хотілося б уточнити щодо прізвища: дійсно не має жодних законних підстав змусити її змінити прізвище?

Аноним

Вона може змінити свої им’я та прізвище так, як вважає за потрібне. Це виключно її право.

Вам все вірно відповів шановний Барінов Денис Валерійович, нема чого уточнювати.

Аноним (автор вопроса)

Зрозуміло. А можливо, через суд, змініити дітям фамілію на жінчіну дівочу? P.S. Уточнював, оскільки вважав, що у неї є виключне право змінювати свою фамілію, до тих пір, поки це не принужує мою гідність.

Не має жодного варіанту, якби був Вам би зразу написали про це. У дитини може бути призвище одного з батьків, яке є на цей час, а не колись було.

Аноним

Я сплачував аліменти на колишню дружину.у нас є син 2роки 11місяців.рік тому вона вдруге вийшла заміж.чи можу я повернути гроші сплачені на неї за той рік відколи вона одружена???

Аноним

"Я сплачував аліменти на колишню дружину.у нас є син 2роки 11місяців.рік тому вона вдруге вийшла заміж.чи можу я повернути гроші сплачені на неї за той рік відколи вона одружена???" Наскільки мені відомо то - ні не можете. Аліменти це виключно взаємовідносини батків та дитини. Ви виплачуєте їх на утримання дитини, а особисте життя колишньої тут не має різниці. Порада подайте до виконавчого комітету заяву про надання довідки витрат аліментів стягувачем...

То Ви сплачували на утримання дитини чи і на утримання дружини ? Якщо і на дружину, можливо повертати ці кошти, буде потрібна допомога у підготовці документів, пишіть на пошту

Аноним

Добрый день! Подскажите!!!!как правильно поступить!!!4 года назад развёлся( оставил в бывшей квартире жены(ремонт, мебель и т.д. Все было сделано за мои средства, все чеки есть, оставил т к осталась дочка)бывшая подала на суд на выплату алиментов, 4 года я платил, но недавно в апреле 2017 гона сделала ДНК, где оказалась, что дочь не моя!!!!! Выплачивать алименты она не хочет назад, ещё просит, чтоб я ей оплатил ДНК!!!! При этом развод был связи с тем, что застал Ее с другим мужчиной!!! Но я было сомневался о дочке, как был развод я попросил о проведении ДНК ,но она отказалась!!! Что делать?! Как вернуть выплаченые деньги чужому ребёнку ?! Умения сейчас своя семья и ребёнок !! Спасибо!

Маргарита

Доброго дня. Чоловік одружений вдруге,від першого шлюбу має доньку,на яку за рішенням суду сплачує аліменти з 2014р. У квітні 2016 було подано заяву про щменшення аліментів до фіксованоі суми у 860 грн( у нас народився син і чоловік виплачував кредити,набуті у шлюбі з відповідачем).Рішення було прийнято на нашу користь, розглянута справа була лише влітку 2017р,але із зазначенням про виконання з дати подання позову. Бо до цього часу,в суді,де розглядалася справа не було повноважень у жодного з суддів. Виконавча служба запросила довідку з місця роботи,про вже виплачені кошти. З серпня,відповідно до нового закону з чоловіка утримують аліменти у суммі 888,50 грн. Отже,питання в тому,чи є якась можливість повернути кошти переплачені по аліментам майже за рік? Дякую

Леся Целикова 0505542573

Напишіть виконавцю заяву щоб припинив тимчасово утримання у звязку з переплатою що виникла у звязку з надлишковою сплатою аліментів.

Маргарита

Дякую. Спробуємо

Аноним

Доброго вечора! Мене цікавить таке питання, у мого чоловіка є син від першого шлюбу, на якого він щомісячно сплачує аліменти в розмірі 800 грн. Його перша дружина постійно вимагає від нього додаткові кошти і дійшло вже до того, що подала на суд, щоб чоловік сплатив їй 5000 грн на лікування сину, який нібито хворів ГРВІ. На даний час у нас немає таких коштів, так як заробітня плата чоловіка 3800 грн, з яких 800 грн це аліменти і 3300 грн у нас щомісячне кредитне зобовязання. Додоткових доходів він не отримує, лиш 800 грн допоги, яку надає нам держана на 1,5 річну доньку. З майна у нас лиш недобудований будинок, в якому немає ні світла, ні води ні газу. Чи може у такій ситуації суд бути на нашій стороні, щоб не виплачувати дані кошти?

Олена

Хотіла щоби дитині бивший чоловік і батько платив аліменти. Він живе то в росії, то влнр. Ще не є гражданіном росії. На скільки я знаю. Подала на аліменти і отримавши згоду у Львові ,з перекладом відправила документи в Санкт-Петербург в суд, по місцю його проживання. Спочатку вони підтримали виплату, потім прийшов лист, що бивший в гостях в росії і я йому морочу голову, а суд погоджувався, але не знав всіх обставин. А тепер він знову повернувся з лнр в росію і вони? згідні платити але тільки на рахунок в рублях, хоча просила в євро аби доларах. На Україні рублі "закривають" і банки і рахунки .хочу відмовитись від аліментів, Чи правда, що платник має право через суд, на старості, просити від мене чи сина опіки або повернення аліментів.

Аноним

Треба Робити Закон для цих Шалав!!! Обірвати їм ці Аліменти і обов'язково робити при розлученні ними тест ДНК!!! Щоб ці шлюхи знали своє місце!!! В нас полишалися одні Шлюхи і взяточники яких їх кришують!! Уроди!! А скільки нормальних чоловіків вже помирали чи повісилися і недобилися правди в судах бо все там підплачено Ублюдки!! Закон про правду треба! Гнати цих Шалав з нашої України!! Хай вони ідуть заробляють бабло а неродять дітей як божевільні!!! Так саме проще родити і ніхуя неробити жопу вигрівати дома!!!

Аноним

Нехай як родить шлюха дітей, то давати на виховання дитину чоловікові, а вони хай ідуть на роботу ! На строку чи завод! І нехай повпахують трохи фізично! Бо тяжко лижка і хуя в руках нетримали

Аноним

Вже в нашій Україні полишалося одне .... Бидло стайл!

Аноним

Доброго вечора! Сплачую аліменти на двох дітей,але донька живе зі мною уже пів року,а аліменти я неї сплачую! Суд вирішив що донька буде жити зі мною і припинив виплату аліментів на неї! Чи можна повернути кошти які я платив на доньку а вона їх не отримувала від колишньої дружини!

~= А Д В О К А Т =~

Через суд.

При написании ответа используется разметка Markdown.