3530 дней назадАнна

Добрий день! Державним виконавцем було закрито виконавче провадження, але при закритті провадження державний виконавець не зняв арешт з майна та не припинив розшук авто. Яким чином це можна зробити зараз, оскільки державний виконавець каже, що він нічого зробити не може, оскільки виконавче провадження вже закрите.

все залежить з яких підстав було "закрито" виконавче провадження. Якщо це фактичне виконання, то при закінченні вик. провадження знімаються усі арешти, бездіяльність держвика неправомірна. Якщо ж з інших підстав, наприклад, повернення виконавчого документа без виконання, то арешти не знімаються держвиком. Треба звертатись до суду

Неизвестный

Відповідно до ст 50 ЗУ " Про виконавче провадження" У разі якщо у виконавчому провадженні державним виконавцем накладено арешт на майно боржника, у постанові про закінчення виконавчого провадження або повернення виконавчого документа до суду або іншого органу (посадовій особі), який його видав, державний виконавець зазначає про зняття арешту, накладеного на майно боржника. Отже, державний виконавець повинен був зняти арешт з вашого автомобіля при закритті провадження. В такому випадку ви можете зняти арешт з майна у судовому порядку.

З повагою, юрист фірми "Skyrise Group" Кухаренко Вікторія

Анна (автор вопроса)

А до якого суду звертатися? Виконавче провадження було закрите у звязку з повернення виконавчого документу стягувачу.

мабуть треба йти до юриста, щоб все вивчав (які документи потрібні, який суд тощо)...

Анна (автор вопроса)

якщо можете підкажіть стосовно того - до якого суду звертатися?

до вашого суду за місцем мешкання

Анна (автор вопроса)

а якщо я подам в адміністративний суд за місцезнаходженням ДВС? Це буде неправильно? І ще такий ньюанс, судовий наказ, стосовно якого було відкрито виконавче провадження був винесений господарскьим судом, тому що я ФОП. Чи в цьому випадку це не має ніякого значення?

Анна (автор вопроса)

А я можу просити суд зняти арешт з майна, оскільки виконавче провадження закрите?

Андрій Литвинчук

ч. 2 ст. 114 Цивільного процесуального кодексу України. Позови про зняття арешту з майна пред'являються за місцезнаходженням цього майна або основної його частини. Це не адмін суд, є узагальнення судової практики, оскільки підстава виникнення арешту - цивільна справа, а отже і будуть розглядати суди загальної юрисдикції. Звертайтесь з позовом до районного суду, проте на практиці суд буде питати про погашення боргу і може бути будь-яке рішення, залежно від вашої позиції.

Юридична компанія "Респект". Тел. 050 462 75 10.

При написании ответа используется разметка Markdown.