3524 дня назадНеизвестный

Знайомий змусив мене піти о 23.40 год. з ним до однієї людини, в якої він хотів взяти спиртне або гроші на спиртне. Підійшовши до будинку цієї людини, він почав стукати в вікно, погрожуючи вирвати вікно, якщо власник не відчинить двері. Після цього знайомий підійшов до дверей, отвори в яких були забиті поліетиленовою плівкою, порвав її і (за свідченнями потерпілого хтось відкрив зсередини защіпку). Я пішов за знайомим, так як побоювався, щоб він не побив цю людину. Ввійшовши в житло, знайомий почав кричати на цю людину, щоб той давав гроші на горілку, а почувши, що той не має грошей, сказав, що візьме і товаром. Побоюючись загострення конфлікту, я запропонував знайомому взяти ДВД-плеєр і йти додому, після чого я взяв з телевізора плеєр і поклав на стіл. Потерпілий при цьому сказав: "Забирайте". Та знайомий на цьому не зупинився і сказав, що забирає і телевізор. На що потерпілий теж спокійно відреагував словами "Забирайте". Після цього знайомий взяв салфетку і сказав, що йде витирати відбитки пальців. Прийшовши, він несильно вдарив власника житла, спитав його чи той не буде звертатись в міліцію, пригрозив спалити йому будинок. Після чого знайомий взяв телевізор, сказав мені брати плеєр і ми вийшли з будинку. Потім я вмовив знайомого занести ці речі до мого родича для того, щоб зранку повернути речі власнику. Згідно перших свідченнях потерпілого, він бачив в вікні знайомого, відповідав йому, після чого я зі знайомим зайшли в кімнату, ввімкнули світло і далі все, як описано вище, тільки немає про те, що він говорив "Забирайте ці речі". В других свідченнях практично те ж саме, але потерпілий тут вже сказав, що погрожував йому спалити будинок я. Знайомий же свідчить протилежне: що він пішов зі мною, тому що нібито потерпілий був винен мені гроші, що ми разом стукали в вікно, на що власник відчинив нам двері, після чого нібито я вимагав в потерпілого спиртне, що я сам забрав плеєр і телевізор і відніс до свого родича. Так ось, в результаті нас обох звинуватили в ст. 186, 3 ч., чекаємо суду. Вартість плеєра - всього 100 грн.!, вартість телевізора - 380 грн. Чи має значення те, що потерпілий (як і ми) перебував в стані легкого алкогольного сп'яніння (це ніде не зафіксовано, аде думаю, що можливо знайти свідків того, що вдень він вживав спиртне)?

Аноним

Чи має значення те, що потерпілий (як і ми) перебував в стані легкого алкогольного сп'яніння (це ніде не зафіксовано, аде думаю, що можливо знайти свідків того, що вдень він вживав спиртне)?

Якщо потерпілий перебував у стані алкогольного сп’яніння, то при грамотному захисті це йому на користь. Якщо ви перебували у такому стані, то вам тільки гірше, оскільки це кваліфікуюча (обтяжуюча вину) обставина.

Ви такий же співучасник злочину, як і ваш знайомий, а оскільки ваші показання співпадають у певних частинах, відповідати, думаю, будете однаково саме по них.

При написании ответа используется разметка Markdown.