3517 дней назадІрина

Мій батько інвалід першої групи подав в суд заяву на отримання від мене аліментів. Я зараз вагітна і виходжу в дикрет на 3 роки, не заміжня. Мати з батьком розлучені з 1997 року, на аліменти мама не подавала, так як він виїхав за кордон, то й не було на кого подавати. Які шанси, що суд не присудить хоть на якийсь час, щоб я не виплачувала йому аліментів? Маю своє ЧП, але я хочу його закрити. Дякую.

Стаття 204. Звільнення дочки, сина від обов'язку утримувати матір, батька

  1. Дочка, син можуть бути звільнені судом від обов'язку утримувати матір, батька та обов'язку брати участь у додаткових витратах, якщо буде встановлено, що мати, батько ухилялися від виконання своїх батьківських обов'язків.

У виняткових випадках суд може присудити з дочки, сина аліменти на строк не більш як три роки.

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2947-14/paran1029#n1029

В суде, в возражениях против иска необходимо довести, что отец уклонялся от выполнения своих отцовских обязанностей

якщо доведете що він вас не утримував і ухилявся від виконання батьківських обов"язків то платити взагалі нічого не будете....шукайте свідків (маму, родичів, сусідів) і інші докази....

Наталья Леонидовна

Та обставина, що Ваша мати не пред`явила у свій час позову до Вашого батька про стягнення аліментів, не є перешкодою виникнення у батька права на утримання від повнолітньої доньки.

Право на утримання від дочки, сина мати та батько мають за умови, що вони є непрацездатними, а саме той з батьків, хто досяг загального пенсійного віку або є інвалідом 1, 2, або 3 групи.

Другою умовою виникнення у батька права на утримання є потреба матеріальної допомоги, а саме якщо його дохід є меншим за прожитковий мінімум, хоча його наявність не може заперечувати потребу в матеріальній допомозі.

Обов`язок сина, дочки, утримувати батьків не залежить від їх матеріального становища. Тому, якщо Ви є недостатньо матеріально забезпечені, то суд все ж таки буде вимушений присудити з Вас аліменти, хоча є виключення.

Ірина (автор вопроса)

А де брати гроші на виплату, яку присудить суд, якщо я буду в декреті? Я ж не просто безробітня і можу піти на якийсь підробіток, а буду сидіти вдома і доглядати за дитиною 24 години на добу, тобто в мене не буде ніякого джерела грошового доходу.

Аноним

Щоб брати допомогу на діти потрібно щоб чоловік і жінка працювала,і я стала на біржу і хотіла поставити чоловіка а працівниця біржі підійшла і пропонувала нам що може чоловікові запишуть що він працює і вона сказала щоб дати її? Гроші і вона полетить в пенсійний фонд і оплатить податок і я брала пів року гроші на діти.і тепер через ту справу взялася міліція ,якщо я все поверну то що мені суд присудить

При написании ответа используется разметка Markdown.