3523 дня назадІнна

Чоловік числився у центрі зайнятості (ЦЗ), потім його положили у лікарню, було декілька операцій. Відповідно він не піднімався з ліжка і не міг приходити відмічатися у ЦЗ. У лікарні взяли про це довідку і віддали у ЦЗ. Через 2 місяці чоловік помер. За період, коли він лежав у лікарні відшкодування з ЦЗ не виплачувалися. Там пояснили це тим, що він непрацездатний. Зараз, коли ми звернулися до них, вони говорять, що кошти виплатять лише через 6 місяців, коли буде відбуватися процес спадкування. Говорять, що раптом з"являться інші спадкоємці. Ніхто не з"явиться, так як спадкоємцями є лише дружина і 2 сини. сини хочуть відмовитися від спадку на користь матері. Ці кошти входять у спадок? Коли їх необхідно виплатити, відповідно до закону? Що нам потрібно робити у цій ситуації? Будемо дуже вдячні за відповідь!

треба звернутись до нотаріуса. Він зробить запит до ЦЗ щодо коштів, належних до виплати померлому. Отримаєте відповідь, надасте нотаріусу. Після спливу 6 міс. отримаєте свідоцтво про право на спадщину, в т.ч. на кошти, що мав виплатити цз, пред'явите свідоцтво до цз - отримаєте кошти

Інна (автор вопроса)

тобто ці кошти уже є спадщиною? але ж вони повинні були бути виплаченими ще за життя?!

ну так які варіанти, якщо їх не виплатили, а людина померла?

Інна (автор вопроса)

Дякую за допомогу!

будь-ласка!

для цього і існує спадкування, щоб отримати все, що належить особі, після її смерті. Наприклад, як і депозит, бо з Вашої логіки слідує, що якщо особа за життя не забрала депозит, то він у спадкому масу не входить)

Інна (автор вопроса)

та я вже все зрозуміла)

Інна (автор вопроса)

хоча ні, а як же бути зі ст. 1227 ЦКУ? Виходить, що це не спадщина, але питання у тому чи можу я отримати ці кошти до спливу 6 міс.???

ні, не можете

Інна (автор вопроса)

чому?

Анонимм

Зверніться до обласного центру якому підпорядкований ЦЗ де перебував на обліку чоловік з письмовим запитом по ситуації. все втрішиться набагато швидше. 6 місяців чекати не будете.

При написании ответа используется разметка Markdown.