3475 дней назадАноним

Якими нормативними актами регулюється торгівля секонд хендом?

Сергій (098)150-41-47

Цивільний кодекс України, Господарський кодекс України, Податковий кодекс України, ЗУ "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", ЗУ "Про захист прав споживачів", Порядок провадження торговельної діяльності та правила торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів.

Аноним (автор вопроса)

Я дякую. Про те, чи немає якогось спеціального (спеціалізованого) нормативного акту, який би регулював саме даний вид торгівлі (гарантія, терміни зберігання і т.д.). Дякую.

Закон України "Про захист прав споживачів"

Стаття 8. Права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості 
1. У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством, має право вимагати: 
1) пропорційного зменшення ціни; 
2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк; 
3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару. 

У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника: 
1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми; 
2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар. 

2. Стосовно непродовольчих товарів, що перебували у використанні та були реалізовані через роздрібні комісійні торговельні підприємства, вимоги споживача, зазначені у частині першій цієї статті, задовольняються за згодою продавця. 
Наталя

Добрий день.скажіть будь ласка чи можу я повернути взуття,яке купила на секонді за 350грн. на наступний день,тому що тільки його взула,воно потріскало.Продавець відмовляється міняти,бо так сказав начальник.порадьте що можна зробити.дякую

Неизвестный

Вещи и обувь обмену не подлежат.

Іра

Скажіть ,хіба можна простити повернення чи обміну на секонд хенд і якщо недобачмлп що та наприклад штани порвані чи кофта. Чи не підійшов розмір. Якщо це ж не нові речі це секонд хенд ,тобто вони ходженні і так далі Можна вимагати повернення чи обміну?

Аноним

Ира, в Секонде-нет.Если только сами пойдут на встречу.

Аноним

всюди можна повернути речі і в секонді теж.Просто треба навчитись відстоювати свої права.Є список товарів затверджений КМ ,що не підлягають поверненню.Товари секонду в цей список не входять .Навіть навпаки - секонд обов"язково повинен повернути вам гроші і вимагайте цього якщо вам річ не підходить.Не бійтеся. Звертайтесь у Споживач, вимагайте Книгу Скарг, прошиту, з даними підприємця...не забувайте про товарні чеки. Без чеку ваша справа приречена на провал. Не піддавайтесь на обман продавців.

Аноним

Анониму +++++++++++++

Мирослава

Скажіть будь ласка,купили куртку в секонд хенді на ексклюзиві,ціна 365 грн.Пройшло 4 дні,я попрала куртку і витягла з пральки куртку без кишень.Чотири кишені були просто приклеєні до неї.Куртку не одягали жодного разу.Чек є.Коли я звернулася до адміністратора з проханням повернути гроші,або компенсувати витрати на ремонт виробу.Мені відповіли,що,якби я куртку повернула в той самий день,мені повернули б кошти,а так ні,бо секонд обміну і поверненню не підлягає.І закон України про захист прав споживача на них не діє.І телефона до власника і менеджера мені теж не дадуть.Як повести себе в такому випадку? Чи є шанс повернути кошти?

~= А Д В О К А Т =~

Якщо ви піддали її пранню, то немає. Кармани можна приклеїти назад....

Наталя

Доброго дня! Скажіть будь ласка, якщо на касі на секонді мені пробивають товар, але чек ще не видали, чи вважається це купленою покупкою, чи можу я її не купувати, оскільки мене запевняють, що товар вже пробитий, я його купила і поверненню не підлягає.

Аноним

Возврату товар сэконд хэнд не подлежит хоть есть чек хоть нет чека.

Аноним

Доброго дня. Чи можна торгувати на секондхенді окулярами оправами для окулярів?

Аноним

Купила в секонді чоботи дома почали натирати як поступити в даному випадку щоб повернули кошти

Аноним

В сэкенде кассир пробил одну сумму которая нас устраивала а после сказал что куртка дороже стоит ,я отказалась от такой большой суммы,попросила вернуть деньги,мне отказали что деньги прошли через кассовый апарат и принудили доплатить 524грн. Имели они право из за невнимательности продавца вынуждать доплату? И как вернуть им товар а мне мои деньги?

Аноним

В сэконде кассир пробил одну сумму которая нас устраивала а после сказал что куртка дороже стоит ,я отказалась от такой большой суммы,попросила вернуть деньги,мне отказали что деньги прошли через кассовый аппарат и принудили доплатить 524грн. Имели они право из за невнимательности продавца вынуждать доплату? И как вернуть им товар а мне мои деньги?

Не имели права. Нужно обратиться с письменной претензией с требованием вернуть деньги за товар. В таких ситуациях надо сразу вызывать полицию.

При написании ответа используется разметка Markdown.