3475 дней назадІрина

Добро дня шановні юристи. В мене наступне питання. Виконавча служба арештувала рахунок, який призначений для соціальних виплат (в даному випадку на рахунку арештовані кошти, призначені для виплати працівнику по вагітності та пологам). Виконавче провадження відкрито на підставі наказу господарського суду міста Києва. Для зняття арешту з даного рахунку потрібно звернутися до окружного адміністративного суду м.Києва чи до господарського суду м.Києва? Також виникло питання з предметом самого позову, наприклад: визнати постованову про арешт коштів частково незаконною та зобовязати виконвчу зняти арешт або визнати дії виконавя частково незаконними та зняти арешт з рахунку... Можливо є ще варіанти? Дякую.

Рішення, дії чи бездіяльність державного виконавця або іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання судового рішення можуть бути оскаржені сторонами до суду, який видав виконавчий документ, а іншими учасниками виконавчого провадження та особами, які залучаються до проведення виконавчих дій, - до відповідного адміністративного суду в порядку, передбаченому законом.

Тобто Ви маєте можливість оскаржити дії державного виконавця про арешт рахунку, який призначений для соціальних виплат до господарського суду. Кошти, що обліковуються на цьому рахунку вже Вам не належать, а належать особі, на користь якої проведено нарахування соціальної виплати. Тобто ця особа, власник коштів, має право оскаржити дії державного виконавця звернувшися до відповідного адміністративного суду.

Ірина (автор вопроса)

Дякую, Пономарев Александр Иванович. Якщо я правильно зрозуміла, підприємство подає позовну заяву до господарського суду з вимогою визнати незаконною постанову виконавчої служби в частині накладення арешту на спеціальний рахунок. А другою вимогою потрібно просити зняти арешт з рахунку чи зобовязати виконавчу здійснити дії по знятю арешта?

" підприємство подає позовну заяву до господарського суду з вимогою визнати незаконною постанову виконавчої служби в частині накладення арешту на спеціальний рахунок." Ні, підприємство може подати скаргу (ст.121-2 ГПК України) "А другою вимогою потрібно просити зняти арешт з рахунку чи зобовязати виконавчу здійснити дії по знятю арешта?"- скасувати постанову держ виконавця.

Ірина (автор вопроса)

Пономарев Александр Иванович, дуже Вам вдячна.

валентина

У меня похожая проблема,только по зодолжоность была,но арешт не снят уже 2н идели

валентина

У меня похожая проблема,только по зодолжоность была,но арешт не снят уже 2н идели

валентина

У меня похожая проблема,только по зодолжоность была,но арешт не снят уже 2н идели

Аноним

Потрібно подати Не позовну заяву. А скаргу на дії ВДВС.

Аноним

Подавати скаргу потрібно до того суду, який видав наказ, тобто до Господарського суду міста Києва. Скаргу подавати в межах того судового провадження, по якому видано наказ. (Дивитися №справи (вказано в судовому наказі), на підставі якого відкрито виконавче провадження та накладено арешт на рахунок.

каргу подавати в межах судового провадження до того суду, який видав наказ

Олександра

У мене трошки інший варіант. Арешт старий. Виконавець не надіслав постанову про зняття арешту до банку. Терміни зберігання матеріалів виконавчого провадження закінчились. Матеріали ВП знищили. Яку позовну подавати?

людмила

доброго дня.скажите пожайлуста могут арестовать счёт по социальным выплатам мать одиночка.

Татьяна

Добрый день. Скажите пожалуста. Исполнительная служба арестовала все счета во всех банках, они меня не уведомили об этом, я узнала когда пришла смс от банка. Ситуация следущая. Я человеку должна была деньги, хотя я ему отдавала, но доказательств у меня нету. Суд я проиграла. Было решение в его пользу, и исполнительная служба прислала мне письмо где написано чтоб я платила ему не меньше 20%. Но мне нечем было платить, я оплачивала то 100грн, то 70грн, а теперь наложили арест на все счета. У меня нету жилья, нету прописки, от меня все отказались, живу на минимальную зарплату. Что мне делать?

Марія

Доброго вечора. Виконавча служба наклала арешт на рахунок для соціальних виплат( гроші на дитину) Куди мені звертатись для вирішення питання. Дякую.

Галина

доброго дня!!скажыть будь ласка мені заблокували рахунки на соціальні виплати ( аліменти на трьох дітейц) яку саме заяву я маю подати до суду щоб їх роблокувати і чи можу я це зробити сама?

Доброго дня, Галина. Потрібно з"ясовувати хто заблокував та на якій підставі. Доведеться подавати позовну заяву та сплачувати судовий збір. Можете самостійно, однак не факт, що приймуть до розгляду, ефективніше звернутись до юриста та замовити складання документів.

Підхід "подати заяву", а суд нехай розбирається - не проходить. Суд розглядає позови в межах заявлених вимог і відмовляє у разі, якщо належними та допутимими доказами вимоги не підтверджуються. Не ясно, які вимоги автори постів про заблоковані рахунки мають намір ставити за відсутності документів і інформації про підстави "блокування".

Для початку зверунтись до виконавчої служби, ознайомитись з матеріалами виконавчого провадження, після цього з матеріалами тієї судової (якщо судом було видано виконавчий документ) справи, за результатами якої видано документ, що став підставою відкриття виконавчого провадження. А от після цього вже буде зрозуміло як вирішити проблему.

Ніна

Привіт.Потрібна конституція юриста.Маю борг по кредиту в Форвард банку,який звернувся до приватного нотаріуса про стягнення з мене боргу.Я маю рахунок в Ощадбанку для соціальних виплат (дитячі гроші,бо я в декреті до трьох років:отримую при народженні та одиноку ). дізналася про арешт лише коли виясняла на гарячій лінії банку Ощадбанк про нарахування.хоча сам банк мене взагалі не повідомив про арешт.що мені робити ? і як зняти арешт?

Ніна

Виконавець знаходиться в столиці,а я в іншій області й їхати до Києва не має змоги:як фінансово + мале дитя.чи можна цю проблему вирішити з Ощадбанком,бо наскільки мені відомо, що нотаріус взагалі не законно це зробив .сам Ощадбанк повинен повідомити виконавця про відмову арешту, оскільки це рахунок для соціальних виплат...тобто моя дитина залишилася без грошей.

Аноним

Чи мають право накласти арешт соціальних виплат на дітей

Аноним

Чи мають право накласти арешт соціальних виплат на дітей,і куди звертатися?

Софія

Доброго вечора, питання схоже як вище зазначено. Наклали арешт на всі рахунки, і на соц виплати на дитину, чи мають вони на це право, оскільки я без роботи, і соц виплати це все що у нас було. Я мати - одиначка.

Потрібно для початку зясувати, чи має рахунок, на який накладений арешт, спеціальний режим використання (напишіть запит до банку), якщо це звичайний картковий рахунок, на який можуть надходити і інші виплати, арешт не вийде скасувати у спосіб оскарження дій державного виконавця. В такому разі потрібно зясовувати причини арешту і скасовувати за правової можливості сам документ, який є підставою відкриття провадження

Доброго вечора, Софія. Потрібно оскаржувати накладення арешту у судовому порядку, Вам треба ознайомитись з матеріалами виконавчого провадження.

~= А Д В О К А Т =~

Щоб вирішити чи є зміст оскаржувати - потрібно спочатку вивчити матеріали, попрацювати юристу. А по іншому - не корисно планувати.

таня

на мий рахунок наклали арешт в банку кошти дитини инвалида що робити

Знімати арешт у судовому порядку, з"ясовувати підстави, оскаржувати неправомірні дії.

~= А Д В О К А Т =~

Тобто, потрібно (якщо доступніше розповісти) "йти в суд" і краще це робити з адвокатом/юристом. В даний час йти в суд без юриста - це як "копати котлован без ескаватора" або точніше, як намагатись літати без літального апарата (хоча б парашута або дельтаплана, літака чи вертольота, інших спеціальних агрегатів). Тобто, це буде схоже на "літаючого страруса"...

Аноним

В мене така ж історія ... Виконавиць наклав арешт на дитячі кошти в двох різних банках. До нього дозвонитися не реально, вічно номер зайнятий або вибиває. Як бути з цим? Це все під час карантину, на що жити дітям. Зовсім вже страх втратили!!!

Аноним

Добрий день.Підкажіть як правильно діяти.Накладено арешт на рахунки в банку.Два з яких виплати на дитину з інвалідністю,яка має статус сирота.Тобто рахунок на які надходять кошти від Управління соц.захисту населення, і рахунок для отримання пенсії від Пенсійного фонду. Дитина під моєю опікою і тому ,власне,кошти надходять на моє ім'я, так як дитина неповнолітня.Арешт накладено на початку карантину.Тобто звернутись у ваиконавчу службу немає змоги,вони працюють у закритому режимі.Постанови на руках не маю.По електронкі не відповідають,на листи поштою також.Як діяти щоб розблокували ці рахунки?Тільки через суд? Чи надіслати лист(з повідомленням про вручення) із заявою і з довідкою з банку(що ці рахунки соціальні) з проханням внести корективи у виконавче провадження?

Доброго дня. Необхідно було одразу направляти офіційно листи до виконавчої служби, якщо не будуть виконані вимоги - знімати у судовому порядку арешт.

Аноним

Доброго дня, підскажіть будьласка банк наклав арешт на картковий рахунок на підставі постанови державного виконавця в якій зазначено інше призвище відмінне від того що у моєму паспорті а іпн збігається, я звернувся до банку щоб негайно зняли арешт у зв'язку з невідповідністю даних у постанові на що отримав усну відповідь що іпн збігається а призвище неважливо. Адже банк повинен був повернути постанову державному виконавцю через невідповідність даних, чи законні дії банку, чи можливо оскаржити?

Доброго дня. Можливо оскаржити у судовому порядку, якщо дійсно це стягнення щодо Вас, то виправлення описки не вирішить проблему, треба детально розбиратись у ситуації, за яких підстав було проведено стягнення, які є докази у справі, чи не сплинули строки та інше.

Аноним

Доброго вечора.На мою соц картку наложили арешт виконавча служба.Я взяла документи з банка що це соц картка.Чи можуть автоматом зняти арешт якщо я представлю документ що це соц картка

Лилия

Здравствуйте мне поставили арест на социальную карту.я одинокая мама доход только пособия на ребенка что мне делать в этой ситуации

Здравствуйте, Лилия. Получить справку в банке, что счет социальный и предоставить данные исполнителю, при отказе - обжаловать в судебном порядке.

Анна

Как снять арест с личного счёта, я инвалид 2 группы уже год нахожусь на лечении в туб.диспансере болею с 2007 года, было осложнение в феврале месяце заболела на covit-19, сгорела левая лёгкая сейчас нуждаюсь в лечении, а денежная социальная помощь арестована так как я имею задолженность по кредиту, который я брала на лечение и похороны мамы.0682839002.

~= А Д В О К А Т =~

Обратитесь за бесплатной юридической помощью в соответствующий центр (которые есть в каждом областном/районном центре). Сами вы не справитесь.

При написании ответа используется разметка Markdown.