3496 дней назадЕвгений

На мои заявления в МВД об открытии уголовных дел в отношении гр.N постоянно получаю некие Висновки, где говорится, что рассмотрение дела приостановлено, без указания причин. Материалы дела не вносятся в ЕРДР, но в Висновках об этом не говорится.

Как можно обжаловать невнесение материалов по моим заявлениям в ЕРДР, если документов, подтверждающих невнесение, у меня нет? На мои запросы в райотдел о том, внесены ли данные в ЕРДР, ответа не дают. Беспредел.

Сергій (098)150-41-47

Оскаржуйте в суді бездіяльність слідчого щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення в ЄРДР.

Евгений (автор вопроса)

А те, що у мене немає документа, який підтверджує таке невнесення, не буде причиною для відмови? Те, что відомочті не внесені до ЄРДР, я знаю тільке зі слів співробітників міліції.

Сергій (098)150-41-47

Подавайте скаргу, опишіть ситуацію як, коли і де Ви подали заяву до міліції, а в суді з'ясують чи внесли відомості чи ні.

Евгений (автор вопроса)

Дякую. А чи можу я подавати скаргу "на бездіяльніть слідчого щодо невнесення...", якщо моєю справою займався дільничний інспектор? Чи не буде суперечності між назвою звернення та суттю питання? Адже я не можу написати "скарга на бездіяльніть дільничного", тому що такої формуліровки в КПК не вснує.

Сергій (098)150-41-47

Ні, не суперечить, бо це вимога закону, оскільки в міліції саме слідчі вносять відомості до ЄРДР, а не ДІ. Треба скаргу саме на бездіяльність слідчого.

Евгений (автор вопроса)

Дякую.

Сергій (098)150-41-47

Будь-ласка.

При написании ответа используется разметка Markdown.