3490 дней назадТарас

Дубль (http://42yurista.com/qa/46542/).

Доброго Вам дня! Розясніть будь-ласка різницю між автором Закону України і ініціатором законопроекту (автором поправок до Закону)? Наприклад, чи може колишній депутат ВР України, ініціатор законопроекту (автор поправок до Закону) називати себе автором Закону України?

Сергій (098)150-41-47

Так, може.

Його як автора можуть включити в авторський колектив законопроекту. Ця інформація поширюється в апараті ВРУ

Тарас (автор вопроса)

Григорій, дуже Вам дякую за відповідь! Але, чи могли б Ви дати вичерпну відповідь (згідно такої статті закону, чи згідно постанови, чи згідно чого...ітд)!?

Сергій (098)150-41-47

Почитайте ЗУ "Про Регламент Верховної Ради України"

та подивіться тут http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2

в законопроектах вказуються автори законопроектів, інші ніж ініціатори законопроектов.

Тарас (автор вопроса)

Григорій, Ви мене не розумієте! В законопроектах вказуються автори, але наскільки я зрозумів "ЗАКОН" не є обє'ктом автрського права!!! Тому мене цікавить чи може колишній депутат ВР України автор поправок до закону, зараз у передвиборчій кампанії називати себе АВТОРОМ ЗАКОНУ?

Сергій (098)150-41-47

Не плутайте законодавчі поняття та визначення, що містяться в різних законах і які регулюють правовідносини у різних сферах.

Поняття "автор закону", що міститься в ЗУ "Про регламент ... не є тотожним поняттю "автор", що міститься в ЗУ "Про авторські та суміжні права".

Закон України (як офіційний документ органу законодавчої влади - Верховної Ради України) не є об'єктом авторського права в рузумінні ЗУ "Авторське право...".

При написании ответа используется разметка Markdown.