3488 дней назадАноним

Три місяці тому звернулась в міліцію із заявою про ухиляння боргових зобов"язань та розпискою від боржника. Місяць тому грошові кошти були повернені за допомогою органів міліції, але чомусь справа була передена в суд міліцією, хоча я писала заяву та розписку, що гроші повернені і претензій не маю ...Прийшла повістка в суд, бажання їхатии не маю, так як живу за 400 км. Що робити в цій ситуації?

Подайте (поштою) до суду заяву про те, що борг Вам повернули, претензій до боржника Ви не маєте і просите розглядати справу за вашої відсутності.

Аноним (автор вопроса)

Таку заяву я писала в міліції, але слідчий дзвонить і говорить , що прокурор бажає особистої присутності...

Викликати до суду має суд, а ні слідчий чи прокурор. Прокурор, що підтримує державне звинувачення у суді може лише звернутися до суду із клопотанням про Ваш виклик. Для цього я і рекомендую написати заяву повторно. У заяві Ви також можете висловитися з приводу покарання Вашого кривдника, чи бажаєте його строго наказати, чи ні, чи погодитесь з будь-яким рішенням суду стосовно призначеного покарання, або звільнення від покарання.

Аноним (автор вопроса)

дуже дякую:)

Аноним (автор вопроса)

Хотіла сьогодні написати заяву до суду, але сказала адвокат, що це є кримінальна справа, а не цивільна і тому потрібно їхати особисто...Як бути?

222

Напишите для начала заявление о котором говорилось выше и отправте в суд...

Аноним

Заяву в суд прошу слухати кримінальне провадження за обвинуваченням .... У вчинені кримінального правопорушення передбаченого ч... Ст. ... КК України без моєї участі як потерпілого чи свідка , попередні покази підтримую повністю (прокурор )

При написании ответа используется разметка Markdown.