3447 дней назадАноним

Доброго дня! Хочу здати в оренду власний гараж, що знаходиться в гаражному кооперативі. Серед документів які є на руках технічний паспорт, документація на право власності виготовляється. Скажіть, будь ласка, якщо я складу письмовий договір з орендарем і дві сторони підпишуться під ним, він буде дійсним без завірення в нотаріуса? В разі невиконання договору однією із сторін чи можна буде звернутися з ним в суд чи інші інстанції? Чи потрібно оформлятися як приватний підприємець і лише тоді здавати гараж в оренду? Які наслідки, якщо не оформлятися як ФОП? Дякую!

сдать гараж в аренду вы можете, для этого вам будет достаточно договора арендя и не обязательно чтобы были 2 свидетеля, главное чтобы вы подписались и арендаор подписался

  1. Так, договір буде дісний за умови зазначення всіх істотних умов. Строком до 3 років реєстрація не потрібна. 2. Так, в разі невиконання умов можете звертатись до суду. 3. Реєструватись як ФОП для здачі в оренду гаражу не треба. І ще, укладіть договір після отримання документів, що підтверджують ваше право власності на гараж.
Аноним

а если нет документов на гараж, и он незарегистрирован, и не в гаражном кооперативе, а в частном секторе, во дворе своем. И в этом гараже производится ремонт авто, не своего, а как СТО работает - нужны какие-то документы, нужно ли в таком случае регистрироваться как ЧП и что вообще в таком случае должно из документов быть на руках, чтобы никто не мог пожаловаться на неправомерные действия? Спасибо.

если объект используется в коммерческих целях, то меняется только то, что ваш арендатор обязан иметь соответствующие документы: регистрироваться как ФЛП, платить налоги

Аноним (автор вопроса)

дякую за відповідь!

Вадим

Доброго дня, таке питання: працюючи в поліції я не маю змоги займатися бізнесом, однак хочу мати пасивний дохід. Розглядаю варіант як здача гаража, який розташований в гаражному кооперативі в оренду. Чи мої дії будуть неправомірними після здійснення такого договору? В електронній декларації я впишу про дану оренду та дохід від неї, однак чи така змога є реальна? Дуже потрібна кваліфікована Ваша відповідь. Дякую наперед. 0664969993. Чекаю відповідь.

до 11 месяцев вы в налоговую не платите ничего от аренды недвижимости...Заключайте договор на 11 месяцев.

но проверяйте иногда -как-то арендатор уже почти начал биткоины творить в гараже, а законодательно НБУ их на от момент очно не регулировал .они были вне закона. Почти фальшивомонетчик был арендатор.

На Тот момент биткоины точно были вне правового поля Украины - НБУ считало так.

Пассивный доход вы имеет право иметь и занимайтесь. КРиминала в этом нет и не было.

Имеете право

При написании ответа используется разметка Markdown.