3467 дней назадАноним

У квартирі громадянки, яка підозрювалася в отруєнні громадян талієм, слідчий проводив обшук, під час якого підозрювана непомітно вкинула в кишеню одного з понятих пакунок, в якому була пляшечка з рідиною „клеричі”, що містить талій.

Чи може слідчий провести особистий обшук понятого?

Невідомий Адвокат

Может. Але, перед обшуком, цього понятого треба за що небудь затримать, например, за придбання та зберігання з метою збуту отруйних речовин - цієї пляшечки з талієм, або за приховування злочину про отруєння громадян. Повідомити йому його права, скласти протокол затримання, в якому і зазначити результати його особистого обшуку. Не виключається, що може статися так, що цей затриманий "понятий" у всьому зізнається, що це він сам приніс цей пакунок, щоб підкинути його в помешкання громадянки, і штучно створити докази обвинувачення.

може відповідно норм КПК але на обшук квартири потрібно ухвала слідчого судді....

Невідомий Адвокат

Так они уже находятся в квартире, в которой идёт обыск квартиры (У квартирі громадянки... слідчий проводив обшук, під час якого...). Теперь слидчому нужно обыскать понятого. Это его процессуальное решение. Ухвала слидчого судди здесь не нужна.

Аноним

чувак просил ему задачу решить а вы тут хрени всякой понаписывали

~= А Д В О К А Т =~

Дак уже всё изменилось.

Аноним

ну так а ответ то никто и не дал

При написании ответа используется разметка Markdown.