3473 дня назадАноним

Існує Колективне Підприємство. Воно хоче реорганізуватися у ТОВ. Є кілька але: проти кп порушені виконавчі провадження і не одне; в кп є кредитні договора, договора іпотеки; в кп є нерухоме майно (яке в іпотеці). Чи вийде реорганізація? Чи не потрібно згодом буде вносити зміни в виконавче провадження, в договора (кредитні, іпотеки)? Чи потрівбно буде переробляти свідоцтва на право власності на нерухомість? дякую

Сергій (098)150-41-47

Так Ви праві - треба і вносити зміни, і переробляти.

здійснюєте реорганізацію та повідомляєте усі інстанції, до договорів з контрагентами робите доп угоди про зміни.

Аноним (автор вопроса)

А як на рахунок виконавчих проваджень

Сергій (098)150-41-47

Повідомляєте його про реорганізацію.

Якщо не повідомите виконавця, нічого вам за це не буде, повідомить стягувач, це в його інтересах. Зазвичай стягувач цікавиться ходом виконання. Окрім того, отримаєте деякий час - призупинення виконавчого провадження.

Аноним (автор вопроса)

Але в мене стоїть іпотека на нерухомості. І виконавчий арешт на всьому рухомому і нерухомому майні. Як ж мені тоді переробити свідоцтва на нерухомість?

Ви здійснюєте реорганізацію, а не відчудження об*єктів, які в іпотеці. Власником залишеється ваше ж підприємство, але в іншій формі.

Сергій (098)150-41-47

Об'єкт нерухомості, який перебуває в іпотеці і на який накладено арешт, буде такий же самий. В свідоцтві буде мінятися найменування власника об'єкта.

Сергій (098)150-41-47

І код ЄДРПОУ підприємства-власника залишиться від КП.

проводьте процедуру реорганізації та повідомляйте про таку всіх зацікавлених осіб. Стосовно документів на нерухомість їх теж потрібно переробляти, процедура виписана читайте Порядок затв. пост. КМУ 868. Для переоформлення буде потрібна згода іпотекодержателя

При написании ответа используется разметка Markdown.