3470 дней назадСергей

Имеет ли право охрана на заводе снимать меня, без моего разрешения, на камеру телефона? И если имеет то имеет ли она право делать это в бане когда я полностью раздет?

Сергей (автор вопроса)

Каковы должны быть мои действия в такой ситуации? Первое, что пришло на ум забрать у него телефон и разбить, но разум взял верх и я лишь попросил его удалить видеозапись, на, что получил отрицательный ответ.

Стаття 307. Захист інтересів фізичної особи при проведенні фото-, кіно-, теле- та відеозйомок

  1. Фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою. Згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру.

  2. Фізична особа, яка погодилася на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, може вимагати припинення їх публічного показу в тій частині, яка стосується її особистого життя. Витрати, пов'язані з демонтажем виставки чи запису, відшкодовуються цією фізичною особою.

  3. Знімання фізичної особи на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, в тому числі таємне, без згоди особи може бути проведене лише у випадках, встановлених законом.

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/435-15/print1390895541248692

Необходимо зафиксировать факт видеосъемки без Вашего согласия, тем же способом - на камеру телефона снимающего с камерой (телефоном) в руках, при этом для фиксации высказать свое несогласие. В будущем, если подавать иск о защите чести и достоинства, это видео можно использовать как доказательство.

При написании ответа используется разметка Markdown.