3435 дней назадАноним

Иск о расторжении брака не может быть предъявлен в течение одного года после рождения ребенка, согласно ст. 110 Сімейного кодексу України. или все таки возможно получить развод?

Невідомий Адвокат

ПОЗОВ (позовне провадження) про розірвання шлюбу не може бути пред'явлений протягом вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини...

1) ...крім випадків, коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки кримінального правопорушення, щодо другого з подружжя або дитини.

2) Чоловік, дружина мають право пред'явити ПОЗОВ про розірвання шлюбу до досягнення дитиною одного року, якщо батьківство щодо неї визнане іншою особою або за рішенням суду відомості про чоловіка як батька дитини виключено із актового запису про народження дитини.

3) Опікун має право пред'явити ПОЗОВ про розірвання шлюбу, якщо цього вимагають інтереси того з подружжя, хто визнаний недієздатним.

4) У порядку окремого (не позовного) провадження розглядаються також справи про ... розірвання шлюбу за ЗАЯВОЮ подружжя, яке має дітей... = Подружжя, яке має дітей, має право подати до суду ЗАЯВУ про розірвання шлюбу разом із письмовим договором про те, з ким із них будуть проживати діти, яку участь у забезпеченні умов їхнього життя братиме той з батьків, хто буде проживати окремо, а також про умови здійснення ним права на особисте виховання дітей. = нет запрета на подачу до суду спильной ЗАЯВЫ подружжя про розирвання шлюбу протягом року писля народження дытыны.

При написании ответа используется разметка Markdown.