3416 дней назадАноним

зареєструвала шлюб у червні 2013 р. У квітні 2014 р. до суду був направлений позов прокурора про визнання шлюбу недійсним. Свої вимоги прокурор мотивував тим, що у 2013 р. чоловік зареєстрував шлюб з іншою громадянкою , який до цього часу не припинений. При реєстрації шлюбу з мій чоловік приховав цю обставину. Відмітки в його паспорті про перший шлюб не було. Паспорт він отримав у 2013 р. у зв’язку з втратою колишнього і під час його видачі в ньому не була зроблена відмітка про шлюб. Норми якого закону підлягають застосуванню в цьому випадку? Чи має право прокурор вимагати визнання шлюбу недійсним ?

Сергій (098)150-41-47

Схоже на задачу.

это в раздел "Расширенные консультации"

Аноним (автор вопроса)

допоможіть, дуже треба

Наталья Леонидовна

ч. 1 ст. 39 Сімейного кодексу України, недійсним є шлюб, зареєстрований з особою, яка одночасно перебуває в іншому зареєстрованому шлюбі.

Невідомий Адвокат

в Вашем случае прокурор такого права не имеет, это не его дело, он превышает полномочия. Применению подлежит ч.4 ст.39 СКУ.

Невідомий Адвокат

если позов прокурора уже в суде, то независимо от ришення суду (хотя суд не должен принят такой иск, а ухвалой отказать в приёме такого иска) для прокурора 182 ч.1 , 365 ч.1. Он противоправно влез в Вашу семью, и её уничтожает...

...а ч.4 ст.39 СКУ может быть применена кем-то из Вас (Вы, муж, "первая" жена), а может быть и не применена...)) живите с любовью

Сергій (098)150-41-47

В сім'ю він (прокурор) може і протиправно вліз, але цей шлюб вже є недійсним з моменту його реєстрації з відповідними наслідками цієї недійсності (ст. 45) щодо прав та обов'язків осіб, які зареєстрували такий шлюб.

При написании ответа используется разметка Markdown.