3439 дней назадвиталий

Добрый день. У нас с женой скоро развод, У нас есть совместный ребёнок, девочка 7 лет. Договорились с женой (устно) что ребёнок будет жить по очереди, по пол года, у неё и у меня. Я прописан в киеве, ребёнок прописан на моей жилплощади, у меня постоянная работа на гос. предприятии, стаж 18 лет. Жена говорит что у неё официальная работа, но устроилась не давно, за последних несколько лет она поменяла несколько работ. Проживает, возможно в сьёмной квартире, с мужчиной не украинского гражданства, азербайджанец. Я хочу что бы опекунство над ребёнком было у меня, жена сказала что даст развод если опекуном была она. Я не хочу чтоб воспитанием моего ребёнка занимался человек не украинец. Какие у меня шансы получить опекунство над ребёнком?

опекунство тут не применимо, так как опекунство подразумевает что у ребенка нет ни отца ни мамы, в вашем же случае лучше всего будет подать иск в суд об установлении места проживания ребенка с отцом. Сколько лет ребенку?

виталий (автор вопроса)

7 лет

Стаття 161. Спір між матір'ю та батьком щодо місця проживання малолітньої дитини

  1. Якщо мати та батько, які проживають окремо, не дійшли згоди щодо того, з ким із них буде проживати малолітня дитина, спір між ними може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.

Під час вирішення спору щодо місця проживання малолітньої дитини беруться до уваги ставлення батьків до виконання своїх батьківських обов'язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров'я та інші обставини, що мають істотне значення.

  1. Орган опіки та піклування або суд не можуть передати дитину для проживання з тим із батьків, хто не має самостійного доходу, зловживає спиртними напоями або наркотичними засобами, своєю аморальною поведінкою може зашкодити розвиткові дитини.

  2. Якщо орган опіки та піклування або суд визнав, що жоден із батьків не може створити дитині належних умов для виховання та розвитку, на вимогу баби, діда або інших родичів, залучених до участі у справі, дитина може бути передана комусь із них.

Якщо дитина не може бути передана жодній із цих осіб, суд на вимогу органу опіки та піклування може постановити рішення про відібрання дитини від особи, з якою вона проживає, і передання її для опікування органу опіки та піклування. http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/2947-14/page3

виталий (автор вопроса)

тоесть нам достаточно просто договориться о том где и когда ребёнок будет проживать, если мы хотим чтоб она в равных частях проживала и с папой и мамой?

да, но если вопрос зайдет в тупик, то тогда обращаться в суд

виталий (автор вопроса)

Я Вас понял, большое спасибо.

При написании ответа используется разметка Markdown.