3410 дней назадСвітлана

Закон № 1709-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо деяких питань спадкування)", який підписав президент стосується тільки спадщини чи при даруванні майна теж не потрібно робити оцінку та сплачувати податок?

про дарування в законі не йдеться

Андрей

А когда закон вступает в силу?

Любов

Коли закон починає діяти?

Аноним

щодо платежiв з часу опублiкування

Юля

Тобто якщо я в липні я отримала спадщину від діда і мала в наступному році заплатити податок 5% то тепер його платити не потрібно?

Світлана (автор вопроса)

його вже опублікували чи ні?

Тетяна

Закон вступає в силу з 1 січня 2016 року

Тетяна

Закон опублікований в газеті "Урядовий кур'єр"

Олександр

В даних змінах до закону, прописано, що "оцінка майна при визначенні розміру податку при спадкуванні спадкоємцями другої черги за законом (як за законом, так і за заповітом) і за правом представлення, не є обов’язковою." Тоді виникає питання, згідно Податкового кодексу України, спадкоємці другої та інших черг зобов'язані сплатити відповідний податок, від доходу у вигляді вартості успадкованого майна до нотаріального оформлення спадщини! Відтак, всі спадкоємці, які не є членами сім'ї спадкодавця першого ступеня споріднення, зобов'язані зробити оцінку успадкованого майна для визначення розміру податку. Так робити оцінку майна обов'язково чи ні?

Олександр

Закон не діє!!!!

в Березні 2016 року, я поїхав до нотаріуса в районний центр, оформлювати спадщину від брата, тобто я є спадкоємцем другої черги. так мене змушують робити оцінку і платити і 5% , і ще 1.5% військового збору.

в податковій ніяких законів крім свого кодексу не визнають!

александр

Закон не діє!!!!

Мать пошла подавать заявление в нотариус о вступление в наследство ей сказали готовить около 10 тысячь гривень она наследодатель первой степени родства . Я слышал про этот закон поэтому и обалдел от ссумы посоветовал сходить в адвокатскую контору и проконсультироваться. что за беспридел творить нотариус ведь закон вступил в силу с 1.01.2016 а сегодня 02.06.2016 !!!!!!!! продиктовал номер закона 1709-VII .Вечером позвонила Мама и сказала со слов адвоката да есть такой закон но ОН НЕ УТВЕРЖДЕН и не ИМЕЕТ СИЛЫ так что прийдется делать оценку и платить как сказал нотариус.ДО КАКИХ ПОР БУДУТ МОРОЧИТЬ МОЗГИ ВСЕ СМИ ПРОТРУБИЛИ О ЗАКОНЕ А НА ДЕЛЕ НЕ КАКИХ ИЗМЕНЕНИЙ НЕТ

ВОЛОДИМИР

ШАНОВНІ НЕ ВЕДІТСЯ НА ДАНИЙ ЗАКОН №1709, БО Я ПОВІВСЯ І ВЛЕТІВ В ГРІШ ЦЕ Й ЗАКОН ПРАЦЮЄ НА СУДИ І АДВОКАТИ КОРОТКО ПІШОВ ДО СІЛЬРАДИ ОФОРМЛЯТИ ЗАЯВУ ПРО ПРИЙНЯТТЯ СПАДЩИНИ ДЕ МЕНІ БУЛА ВИДАНА ЗАЯВА НА РУКИ, А КОЛИ ПІШОВ ДО НОТАРІУСА ЧЕРЕЗ 6 МІСЯЦІВ ТО ВИЯВИЛОСЬ ЩО МОЯ ЗАЯВА НЕЗАРЕЄСТРОВАНА В НОТАРІУСА І ТУТ ПОСТАНОВА ПРО ВІДМОВУ. І В СУДІ НЕМОЖЛИВО ДІЙТИ ІСТИНИ ХТО МАВ ПРОВОДИТИ РЕЄСТРАЦІЮ ЗАЯВИ Я ЧИ СЕКРЕТАР ВОТ ТАКИЙ ТОБІ ЗАКОН №1709

При написании ответа используется разметка Markdown.