3437 дней назадСергій Миколайович

Рік тому померла дружина. Квартира, у якій ми проживали, була кеуплена спільно, амле офрмлена на мене. Дві дочки та мати покійної дружини подали до нотаріуса заяви про прийняття спадщини за законом (свідоцтва про про право на спадщину досі у них немає, вони не надали відповідних документів). Чи потрібно мені звертатися до нотаріуса для оформлення частки дружини, чи не пропущений строк? Яка частка, крім моєї половини квартири може мені належати?

Ситуация довольно запутанная. Срок Вы пропустили. Боюсь, что у Ваших дочерей будут проблемы с принятием наследства. Поскольку часть не выделена в натуре. Хотя право на наследство у них и у Вас есть. И все можно сделать.

Наталья Леонидовна

Якщо на момент смерті дружини, Ви були разом зареєстровані в квартирі, про що свідчить відмітка у паспорті про місце реєстрації проживання, то Ви фактично прийняли спадщину. Звернувшись до нотаріуса Вам потрібно буде надати довідку із КЖЕП, в якій буде вказано, де на момент смерті була зареєстрована Ваша дружина, та хто разом з нею був зареєстрований.

Ваша частка 1/2 та частка яку Ви спадкуєте після дружини 1/8. Тобто, 1/2 частка дружини буде ділитися в рівних частках між спадкомцями першої черги, а саме по 1/8.

При написании ответа используется разметка Markdown.