3430 дней назадАноним

Доброго дня .Використовуемо будинок на протязi 28 рокiв для дачi в якого немае власника.Багато рокiв тому там були прописанi люди вони виписались i в сiльськiй радi номер будинку закрили. Тобто будинок нiчий. Чи можемо ми користуючись будинком стiльки рокiв його узаконити.Дюкую за вiдповiдь.

Можете обратиться в суд и требовать признать за Вами право собственности на основании приобретательной давности.

Сергій (098)150-41-47

Так, є така підстава для набуття права власності на нерухоме майно - за набувальною давністю.

Аноним (автор вопроса)

Так але ж за набувальною давнiстю повинен бути якийсь власник.А нам надали довiдку що майно незаким не зареестровано i на балансi сiльськоi ради воно не стоiть.За набувальною давнiтю якщо добросовiсно заволодiли чужим майном? а ми "нечейним"що робити.

А разве имущество Ваше? Подготовьте и подавайте иск о признании за Вами права собственности. вы несли расходы по содержанию дома, открыто в нем жили, оплачивали все счета, поддерживали его в жилом состоянии и пр.

Сергій (098)150-41-47

Тоді це можна трактувати як безхазяйне майно. Сільрада обліковує його як безхазяйне, звертається до державного реєстратора ДРРПНМ та реєструє за собою право власності. Укладає з Вами договір найму, а згодом Ви його приватизуєте, якщо раніше Ви не використали право на приватизацію житла.

Аноним (автор вопроса)

Да ми уже пробували подали позов, а суддя запросила довiдку з сiльськоi ради- кому належав будинок, сiльська рада надала довiдку що на будинок був вiдкритий номер, i була прописана жiнка,але вона виписалась и номер,закрили .Все, а суддя все наполягае- хто власник будинку. Коло замкнулось. Справу за нашим клопотанням залишили без розгляду,i що робити далi не знаемо .Пiдкажiть!!!

Судья должен был вызвать бывшую собственницу через прессу. Если не отзывается, то суд принимает заочное решение в Вашу пользу.

Аноним (автор вопроса)

Григорiй, А якщо сiльска рада потiм не захоче укласти договiр найму саме з нами, може i так же бути !

Аноним-2

Земля под домом чья?

Сергій (098)150-41-47

Так, сільрада, коли набуде право власності на цей будинок може і не укласти договір найму.

сільрада також одразу право власності не набуде, тільки через рік після держ реєстрації як безхазяйне і то в судовому порядку. Можливо в вашому випадку треба оскаржувати наявне рішення суду, але доцільно знайомитись із справою детально для надання вірної консультації

При написании ответа используется разметка Markdown.