3427 дней назадНеизвестный

Доброго вечора!Менi пiсля судового процесу видали виконавчий лист Сколiвський районний суд Львiвськоi обл. про стягнення з боржника суму у розмiрi 12500.Вирок вступив в законну силу 25.12.2013,а срок предявлення виконавчого листа до виконання 25.12.2014!Так вот,я дзвоню у виконавчу службу,i питаюся коли менi будуть перерахованi грошi,так як срок до виконнання виконавчого листа закiнчуэться!А вони менi вiдповiдають,що термiн до якого вказано виплатити суму,не маэ значення,чекайте своэi черги,оскiльки вiн не працюэ на роботi,i унього ще не оплаченi всi судовi витрати!Скажiть будьласка що менi робити,i яким чином маэ проходити виплата iз виконавчоi служби???

Написать жалобу на бездействие исполнительной службы.

Аноним

Крім того, вказаний Вами строк впливає лише на строк звернення до органів ДВС. Якщо ви звернулися до ДВС в межах цього строку, значить тепер щодо цього Вам перейматися не варто. Щодо питання дій чи бездіяльності ДВС, потрібно спершу ознайомитися з матеріалами справи, потім писати скаргу.

Це звична ситуація. Законодавство в цьому питанні побудоване на приказці - "Голого не обдереш". Ваш боржник безперечно може приховувати свої доходи та власність, але ви нічого не можете зробити...

Моя Вам порада - спробувати пройти пекельний шлях до Європейського суду із прав людини. Пунктом 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожному гарантовано право на звернення до суду з позовом стосовно його прав та обов’язків цивільного характеру. З цього випливає, що виконання рішення має пройти в розумний срок. Напишіть скарги на бездіяльність державноїї виконавчої служби у вашому питанні від маленького начальника до найвищого в Україні покроково(можете по судовій вертикалі пройти оскарження бездіяльності виконавчої служби , але це буде дуже довго). А потім відсилайте заяву до ЄСПЛ і може Вам присудять компенсацію(останнім часом вона в цих питаннях в розмірі 2000 евро).

І насотанок - такий підхід звичайний для України, і ЄСПЛ просто завалений справами із України, тому що те як пишуть Закони українські юристи - це більш ніж не професійно і некомпетентно.

При написании ответа используется разметка Markdown.