3405 дней назадІрина

Доброго вечора! З метою працевлаштування щодо поданих мною відомостей було проведено спецперевірку, в ході якої з Управління освіти прийшов лист про неможливість підтвердження мого диплому ВНЗ із-за наявності помилки у прізвищі (в паспорті буква Е, а у дипломі-Є). Скажіть, будь ласка, звернення до суду-єдиний вихід для мене чи є ще варіанти? Скільки на сьогоднішній день може коштувати розгляд такої справи у суді і який термін її розгляду? Чи можливо обійтись без адвоката в цій справі? (Для мене це важливо, оскільки я не працюю). Дякую.

для початку зверніться із запитом в університет.

зверніться до ВНЗ, можна ж без суду виправити помилку (це просто описка). Якщо буде неможливо, тоді будете думати про суд

Ірина (автор вопроса)

Телефонувала до ВНЗ. Там сказали, що можна надіслати їм запит. Проте завархівом відповіла, що це нічого не дасть, бо вона все одно напише те саме прізвище, на яке виданий диплом з помилкою. І суд теж нічого не дасть, бо все одно вихід буде на ВНЗ,, тому єдиний шлях-новий диплом. Невже не можна нічого зробити, адже в моєму атестаті, за яким я вступала до вишу прізвище і на укр. і на рос. мові записано правильно?

Доброї ночі! Суд вирішить, і ВНЗ видасть Вам диплом з виправленою помилкою. Для цього потрібно подати заяву до суду про встановлення факту, який має юридичне значення. Для підтвердження надати паспорт свій, а також надати довідку з університету про те, що саме Ви закінчили відповідного року відповідну спеціальність і отримали диплом (про це обовязково є запис в університеті). І суд повинен задовольнити Вашу заяву

До речі, в законодавстві, а саме в Цивільному процесуальному кодексі, в п.6 ч.1 ст. 256 зазначено: "1. Суд розглядає справи про встановлення факту: 6) належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім'я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім'ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті;", тому на подання відповідної заяви Ви маєте безперечне право. Судовий збір за подання відповідної заяви становить в районі 120 - 150 грн.

Ірина (автор вопроса)

Дякую.

При написании ответа используется разметка Markdown.