3414 дней назадАноним

Я бы хотела наказать насильника

Скоріше за все, що ні.

Стаття 49. КК України - Звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності

  1. Особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину 1 до дня набрання вироком законної сили минули такі строки; 1) два роки - у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання менш суворе, ніж обмеження волі; 2) три роки - у разі вчинення злочину невеликої тяжкості, за який передбачене покарання у виді обмеження або позбавлення волі; 3) п'ять років - у разі вчинення злочину середньої тяжкості; 4) десять років - у разі вчинення тяжкого злочину; 5) п'ятнадцять років - у разі вчинення особливо тяжкого злочину.

Щоб підпасти під особливо тяжкий злочин, згвалтування повинно інкримінуватися лише за частинами 3 та 4 ст. 152 КК України.

Стаття 152. Зґвалтування

  1. Зґвалтування, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства, погрози його застосування або з використанням безпорадного стану потерпілої особи, -

карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

  1. Зґвалтування, вчинене повторно або особою, яка раніше вчинила будь-який із злочинів, передбачених статтями 153-155 цього Кодексу, -

карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

  1. Зґвалтування, вчинене групою осіб, або зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього -

карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.

  1. Зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої чи малолітнього -

карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

Отже, щоб відновити кримінальне провадження, потрібно доводити щоб інкримінували ч.3 чи 4 ст. 152 Зґвалтування або також і перші частини, якщо ще були обтяжуючі фактори, що передбачають загалом покарання понад 10 років. Дуже мало відсотків на позитивний результат.

При написании ответа используется разметка Markdown.