3375 дней назадОксана

Здравствуйте!ребёнку 5 лет,именем,которое записано в свидетельстве о рождении ни разу никто не называл,т.к. оно ему не подходит,и ещё муж назвал сына именем трагически погибшего брата и это тоже сыграло большую роль в том,что этим именем ребёнка не называют.Отец ребёнка долгое время не соглашался сменить имя,но год назад я его все таки уговорила,он согласился,но т.к. ребёнок в садик не ходит мы особо не спешили обратиться в ЗАГС с заявлением о смене имени.В сентябре ребёнку исполнилось 5 лет,сейчас мы обратились в ЗАГС,но там нам сказали,что с 5 лет только через суд можно имя поменять или с 14 лет.Так ли это? Что ж мой ребёнок до 14 лет без имени ходить будет?

Все верно, вы можете обратиться в суд и изменить имя, в 14 лет ребенок может поменять имя обратившись в РАГС с заявлением.

Неизвестный

Вам необходимо обратиться в суд для смены имени ребенку и согласие обоих родителей необходимо, с семи лет необходимо будет также согласие ребенка.

Оксана (автор вопроса)

Спасибо за ответ! На другом сайте мне ответили несколько иначе,можно ваше мнение на ? Щодо порядку зміни імені дитини, то це закріплено в п.2.10 Наказу № 96/5 від 12.01.2011 "Про затвердження Правил внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання"

2.10. Заяви батьків про виправлення (зміну) прізвища або власного імені дитини в актовому записі про її народження у зв'язку з тим, що при державній реєстрації народження дитині присвоєно прізвище або власне ім'я без урахування побажань обох або одного з батьків, приймаються відділами державної реєстрації актів цивільного стану не пізніше одного року з дня народження, а заяви про виправлення власного імені дитини у зв'язку з тим, що вона фактично має власне ім'я, відмінне від зазначеного в актовому записі про її народження, - до досягнення нею 14-річного віку.

Спір між батьками щодо виправлення (зміни) прізвища або власного імені дитини у цьому випадку вирішується органом опіки та піклування або судом.

Отже, у вашому випадку відбувається саме виправлення власного імені дитини, у взязку з тим, що вона фаткично має власне імя. І ніякого суду тут не потрібно, напишіть письмову заяву на імя керівника РАЦСу з посиланням на вище вказаний норм.акт, та ст.146 СК України, і вони мають внесли зміни до книги актів, і видати відповідне свідоцтво.

При написании ответа используется разметка Markdown.