3349 дней назадЮрий

Доброго дня. Мати та отчим з 1988 року почали проживати разом. 2001 році офіційно оформили свої шлюбні стосунки. Отчим склав заповіт на майно на матір. В даний час і отчим і мати померли. Тітка отчима (сестра його матері) згідно рішення суду встановила факт родинних відносинз племінником (отчимом) визнала право власності на будинок за собою. В даний час подала до суду позов до пасинка про витребування з чужого незаконного володіння автомобіля та інших рухомих речей. Чи має має право пасинок на якесь майно за законом після смерті отчима та рідної матері. Дякую.

Аноним

Кто умер первый отчим или мать? Кому принадлежало имущество (по документам)?Когда имущество приобреталось, в браке или до?

Юрий (автор вопроса)

Першим помер отчим. Майно належало отчиму але заповіт на матір. Будинок та автомобіль придбаний до офіційного шлюбу.

Аноним

Мама приняла наследство (оформляла ли у нотариуса)?Вам надо признавать за собой право в порядке наследования.А по дому когда было решение суда (по которому отошло тёте)?

Юрий (автор вопроса)

Мати не оформляла спадщину. Будинок визнано право за тіткою у 2014 році. Тобто Пасинок має право на частку спадщини.

Юрий (автор вопроса)

Є шанси на спадщину.

а дайте посилання на рішення суду в єдиному реєстрі судових рішень http://services.ukrposhta.ua/bardcodesingle/Default.aspx. Бо мені здається ви сдутент на юридичному факультеті.

http://www.reyestr.court.gov.ua/

Юрий (автор вопроса)

Я не студент. Спадкоємець мій товариш. Рішення винесене 11 грудня 2014 року Лохвицьким районним судом Полтавської області Справа №538/2181/14-ц

Юрий (автор вопроса)

Тітка виявилась спритною.

Вам потрібно до юриста в платному порядку, можливо розглянути варіант перегляду вже існуючого рішення на нововиявленими обставинами тощо. В безкоштовному порядку тут відбувається більше поверхневе вивчення, ніж вам потрібно.

Юрий (автор вопроса)

А взагалі спадкоємця за законом тобто мого товариша обділили.

Взагалі, ваш товариш має відстоювати своє право на спадщину. До юриста з документами, якщо не бажає "подарувати" все.

Юрий (автор вопроса)

Дякую. А як бути з автомобілем який належав отчиму і тітка хоче відібрати як з чужого незаконного володіння.

Витребування з чужого незаконного володіння - наслідок визнання за тіткою права на спадщину. Наскільки з цим можливо боротись зараз, це має вирішувати юрист / адвокат вивчаючи ваші документи. Справу по витребуванню треба зупиняти, якщо будете намагатись змінити вже наявну ситуацію з визнанням тітки спадкоємцем. Часу у вас немає, менше переписок тут на вперед до юриста з док.

При написании ответа используется разметка Markdown.