3349 дней назадАноним

Доброго дня. Скажіть будь-ласка, чи можуть звільнити з роботи жінку (за скороченням, реорганізація підприємства) яка має двох неповнолітніх дітей. Є чоловік, який працює.

Аноним

Уточніть, скільки років дітям?

Аноним

Згідно ст. 42 КЗпП При скороченні чисельності чи штату працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці переважне право на залишення на роботі надається працівникам з більш високою кваліфікацією і продуктивністю праці. При рівних умовах продуктивності праці і кваліфікації перевага в залишенні на роботі надається: 1) сімейним - при наявності двох і більше утриманців; При визначенні кола працівників, які мають переважне право на залишення на роботі за критерієм наявності двох і більше утриманців, необхідно враховувати таке. Чоловік, у якого двоє і більше дітей, повинен вважатися таким, що має двох утриманців, хоча він і проживає разом з працездатною дружиною, і на кожного з подружжя, таким чином, припадає лише по одному утриманцю (якщо їх поділити). Те ж саме стосується і жінок. До категорії утриманців належать особи, для яких заробіток працівника, щодо якого ставиться питання про наявність переважного права на залишення на роботі, є основним джерелом існування. Тобто, Ви маєте на утриманні одну дитину і чоловік- одну, і у зв'язку з цим на Вас не поширюється переважне право на залишення на роботі.

Аноним

работаю в садике психологом, грядет сокращение групп, так как детей мало, моя ставка остается без изменений. сократятся ставки воспитателей и может еще кого, вопрос мне стоит боятся ,что меня уволят, так как я пришла позже всех и стажа у меня меньше, а поставят на мое место воспитателя со стажем? имею двоих несовершеннолетних детей, муж в данный момент находится на бирже труда

~= А Д В О К А Т =~

Можуть. МОЖУТЬ!

При написании ответа используется разметка Markdown.