3345 дней назадВалерия

Доброго дня. Я купила будинок влітку 2013 року, є відповідні документи (договір купівлі-продажу на будинок і земельну ділянку і відповідні витяги з державного реєстру). Зараз на колишнього власника майна відкрита кримінальна справа. У нього хочуть арештувати майно. У списку цього майна є і наш будинок, який ми у нього купили. Слідчий сказав, що коли робили запит до реєстраційної служби про майно колишнього власника, то в системі показало, що цей будинок зареєстрований на нього. Я була в реєстраційній службі. Вони перевірили це майно за кадастровим номером. Показує, що ділянка і будинок належать мені. Чи можна якось поставити в реєстрі відмітку, що це майно йому вже не належить? Кому і куди потрібно звернутися і які потрібні документи? Дякую.

якщо згідно даних реєстру майно ваше, у слідчого або невірні дані або він вам невірні відомості. Відмітка вже стоїть із ваших пояснень. Можливо, що в старих реєстрах (що вів БТІ не поставили відмітку про погашення). Попросіть нотаріуса, який посвідчував вам угоду, зробити це. На початку 2013 року нова система тільки напрацьовувалась, можливо забули погасити, або не знали, що це потрібно робити

Валерия (автор вопроса)

Дякую за відповідь. Хочеться дещо уточнити. В реєстраційні службі мені сказали, що НЕ можна поставити віддмітку, що колишній власник уже не власник. Це дійсно так? Чи наші фахівці зовсім не фахівці? І як я зрозуміла з вашої відповіді це мав зробити натаріус, який посвідчував угоду. Значить, це його помилка?

З цією кримінальною справою, я сподіваюся, ми розберемося. Добре, що дізналися (випадково) ще до того, як суд виніс рішення. Але колишний власник - "парень зальотний". Хто знає, що витворить через місяць. То ж хочеться вирішити це питання раз і назавжди, щоб у майбутньому не було проблем. Сподіваюсь на Вашу допомогу. Ще раз дякую!

При написании ответа используется разметка Markdown.