3438 дней назадАноним

Хочу проконсультуватись. Я протягом 18 років сплачую щомісячно 10% зі своєї зарплати у профсоюз за ці роки я щороку отримувала подарунок до Нового року. В санаторій за кошти профсоюзу не їздила, лише максимум 8 разів їздили по Україні, що дорогу оплачував профсоюз. Найдалі я їздила у Київ, Почаїв, Старий Чорторійськ, Старосілля. Вже два роки нікуди не їзджу. В зв'язку з важким фінансовим становищем хочу вийти з профсоюзу. Але голова нашого профсоюзу не дає згоди. Допоможіть будь-ласка. Дякую.

Сергій (098)150-41-47

Треба почитати статут профспілки щодо порядку виходу з неї, а потім дійте згідно цих положень статуту.

Нужно подать заявление в профсоюз о выходе, это дело добровольное.

Сергій (098)150-41-47

ЗАКОН УКРАЇНИ Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності

Стаття 6. Право на об'єднання у профспілки

Громадяни України мають право на основі вільного волевиявлення без будь-якого дозволу створювати профспілки, вступати до них та виходити з них на умовах і в порядку, визначених їх статутами, брати участь у роботі профспілок.

Стаття 15. Статут (положення) об'єднань профспілок ...

Статут (положення) об'єднання профспілок повинен містити: ...

5) умови та порядок прийняття нових членів до об'єднання та виходу з нього;

Аноним

Доброго дня.! Допоможіть будь ласка, вирішила вийти з профспілки. Написала заяву на вихід, а голова профспілки не підписує. Бухгалтерія не приймає без підпису голови профспілки. Чи може бухгалтерія без підпису голови профспілки прийняти заяву, та не вираховувати профспілковий внесок, і згідно з якими нормативно-правовими актами??Дякую.

ОльгаАноним

Запрет выхода из профсоюза

При написании ответа используется разметка Markdown.