3342 дня назадОльга

Підкажіть будь ласка! Хто буду відповідачем у позовній заяві про визначення додаткового строку для прийняття спадщини якщо інших спадкоємців не має. Заява подається до районного суду м. Житомира, де була зареєстрована померла бабуся. Бабуся на момент смерті проживала у м. Житомирі, там же вона склала заповіт на земельні паї для онуки. Але земельні паї знаходяться у іншому місті в Андрушівському районі, Житомирської області. Хто буде відповідачем? Андрушівська районна рада, яка видала державні акти на землю? Чи Житомирська районна рада?

орган місцевого самоврядування по місцю проживання матері... буде потріна юридична допомога з насписанням позову звертайтесь. Звісно не безкоштовно.

Якщо Вам потрібна юридична допомога та супровід справи в Житомирі та області - звертайтесь. kasyanchuk@primus-partners.com.ua

Укажите Житомирську районну раду ответчиком, а Андрушівська районна рада - третьим лицом, т.к. там паи находятся.

Ольга (автор вопроса)

Чи має право суддя вимагати додати до позовної заяви про визначення додаткового строку для прийняття спадщини оригінал свдоцтва про розлучення та оригінал довідки Форма 3, які я повинна вислати поштою? Про довідку я ще можу зрозуміти! Але до чого тут оригінал свідоцтва про розлучення? Яж додала до заяви копію свідоцтва про розлучення! Я буду присутня на суді и покажу всі оригінали документів що подала разом з позовом! Що мені вдповісти на ухвалу суду?

Ничего, в суд принесете оригиналы для ознакомления, и судья посмотрит и вернет их Вам.

відповідач по цій справі сільська рада, на території якої знаходиться земля. Якщо вам надіслав суд ухвалу про залишення поз заяви без руху, усуньте недоліки та направте до суду виправлену заяву

Ольга (автор вопроса)

Щиро дякую за зрозумілу та вичерпну відповідь!

Може вище підкажете, в мене два паї один підписаній районною держадміністрацією а інший селищною радою, то може в такому разі слід вказати обох відповідачами? Чи районної держадміністрації буду достатньо? Я чула, що до районною держадміністрацією передали права и там зараз оформлюються всі земельні паї.

прив'язка іде до місця розташування землі, а не до органу, який видавав документи. Дивіться в документах, на території якої сільської ради розташована земля, та сільрада буде відповідачем. Якщо вагаєтесь, зверніться до юриста. По таким справам юрист недорого або складе позов із вірним формулюванням або дасть цінні поради, про які ви можете не знати!

При написании ответа используется разметка Markdown.