3338 дней назадАноним

Доброго дня! Я інвалід 3 групи,у мене немає однієі руки. У нас з чоловіком маленька десятимісячна дитина! Чоловіку принесли повістку на срочну службу. Сама я з дитиною не впораюсь. Підскажіть будь ласка що робити у такій ситуаціі? Які документи потрібно збирати зоб його не забрали в армію?

надати документи що ви інвалід і є діти і просити відстрочку по сімейним обставинам....

Аноним (автор вопроса)

То вони не мають права його забрати?

Аноним (автор вопроса)

А документи про інвалідність які саме? Пенсійне посвідчення? Чи спавку в собезі брати? Чи висновок з лікарні?

Стаття 17. Відстрочка від призову на строкову військову службу

1. Відстрочка від призову на строкову військову службу надається призовникам за рішенням районної (міської) призовної комісії відповідно до цього Закону за сімейними обставинами, станом здоров'я, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності.

{Частина перша статті 17 із змінами, внесеними згідно із Законами № 1169-VII від 27.03.2014, № 116-VIII від 15.01.2015}

2. Відстрочка від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами за їх бажанням надається призовникам, які мають:

1) непрацездатних батька і матір чи одинокого непрацездатного батька (одиноку непрацездатну матір) або непрацездатних осіб, під опікою, піклуванням чи на утриманні яких перебував призовник, або осіб, над якими призовник здійснює опіку чи піклування, якщо вони не мають інших працездатних осіб - громадян України, зобов'язаних відповідно до законодавства їх утримувати. Непрацездатність зазначених осіб визначається в порядку, встановленому законодавством;

2) неповнолітніх рідних (повнорідних чи неповнорідних) братів і сестер або непрацездатних рідних (повнорідних чи неповнорідних) братів і сестер незалежно від їх віку, якщо вони не мають інших працездатних осіб, крім призовника, зобов'язаних відповідно до законодавства їх утримувати;

3) одинокого батька або одиноку матір, у яких на утриманні перебувають двоє чи більше неповнолітніх дітей, до досягнення старшим із них повноліття за умови офіційного працевлаштування призовника;

{Пункт 3 частини другої статті 17 із змінами, внесеними згідно із Законом № 116-VIII від 15.01.2015}

4) дитину віком до трьох років або дитину старшу трьох років, яка виховується без матері у зв'язку з її смертю або за рішенням суду;

{Пункт 4 частини другої статті 17 із змінами, внесеними згідно із Законом № 589-VII від 19.09.2013}

5) двох і більше дітей;

6) дитину-інваліда;

7) дружину-інваліда;

8) вагітну дружину.

3. Відстрочка від призову на строкову військову службу за сімейними обставинами за власним бажанням може надаватися призовнику, який є особою з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Аноним (автор вопроса)

ще питання,вибачте за багато питань,але потрібно терміново! А якщо не захочуть давати відстрочку? Що робити? Куди звертатись???

Аноним (автор вопроса)

А наскільки надається відстрочка? Чи потрібно через якийсь час коли закінчиться срок відстрочки знову документи приносити?

скаргу в прпокуратуру, військомат вищого рівня (обласний), позов до суду.....

Аноним (автор вопроса)

А на скільки дається відстрочка у нашому випадку?

Аноним (автор вопроса)

Дякую за допомогу! Чекаю відповіді на останнє питання! Дайте відповідь як найшвидше будь ласка! Дякую

При написании ответа используется разметка Markdown.