3343 дня назадАнжела Василенко

Подскажите пожалуйста ,возможно ли внести изменения в доверенность по представительству интересов о заявке на выдачу патента интеллектуальной собственности ? В каком порядке действий разрывается данная доверенность?Спасибо.

Возможно, нужно обратится к нотариусу и отменить доверенность.

Добрый день. Тот, кто эту доверенность выдал может её отозвать своим заявлением или подав новую доверенность и указав в ней, что все предидущие доверенности отменяются. Нотариус для этого не нужен. При этом есть некоторые ньюансы, в зависимости от того, кто выступает как заявитель в заявке на выдачу патента.

Если доверенность была нотариально оформлена, ее изменение или отмена осуществляется только в нотариальной форме, по этому нотариус нужен.

Нужно уточнить один момент - у Вас на практике подачи заявок на объекты интеллектуальной собственности были отказы регистрирующего органа на этом основании? на нашей более чем десятилетней практике ни одного отказа. Доверенность, не важно нотариально она заверена или нет, можно отозвать без необходимости обращения к нотариусу. Это как обстоят дела на практике. Не думаю что в Укрпатенте сидят некомпетентные в этом вопросе люди :) По поводу теории - Вы можете сослаться на конкретную норму обязывающую обращаться к нотариусу в этих случаях ? Возможно что такая норма есть и никто о ней не знает, ни мы, те кто подаёт заявки, ни гос орган, их регистрирующий. В этом случае этот вопрос необходимо будет поднять на рассмотрение.

Посвідчені нотаріусом довіреності, а також довіреності, видані в порядку передоручення, припинення їх дії підлягають обов’язковій реєстрації в Єдиному реєстрі довіреностей у порядку, установленому Положенням про Єдиний реєстр довіреностей, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 28.12.2006 № 111/5. Реєстрацію довіреностей, довіреностей, виданих в порядку передоручення (їх дублікатів), а також припинення їх дії здійснюють реєстратори (зокрема державні та приватні нотаріуси) в Єдиному реєстрі за заявою довірителя.

Про затвердження Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України Мін'юст України; Наказ, Порядок від 22.02.2012 № 296/5

6.Порядок скасування довіреності

6.1.Особа, яка видала довіреність, за винятком безвідкличної, може у будь-який час скасувати довіреність або довіреність, видану в порядку передоручення.

6.2.Нотаріус, завідувач державного нотаріального архіву при одержанні заяви про скасування довіреності або передоручення робить про це відмітку на примірнику довіреності, що зберігається у справах нотаріуса, у державному нотаріальному архіві, і відмітку в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій.

6.3.Якщо особа, яка видала довіреність, подасть примірник довіреності, що є у неї, напис про скасування довіреності або передоручення робиться і на цьому примірнику, після чого він разом із заявою додається до примірника, що зберігається у справах нотаріуса, в державному нотаріальному архіві.

6.4.Повідомлення особи, яка видала довіреність, представника, а також відомих їй третіх осіб, для представництва перед якими була видана довіреність, про скасування довіреності може бути оформлено нотаріусом згідно з цим Порядком шляхом передавання відповідної заяви.

7.Реєстрація посвідчення довіреності (припинення її дії)

Посвідчені нотаріусами довіреності, а також передоручення за ними, припинення їх дії підлягають обов'язковій реєстрації в Єдиному реєстрі довіреностей у порядку, установленому Положенням про Єдиний реєстр довіреностей, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 28.12.2006 № 111/5, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28.12.2006 за № 1378/13252.

Эта норма в данном случае, о котором спрашивал человек, не имеет отношения к сути дела. Потому что для учреждения эскпертизы это не важно. Укрпатент никаких других документов кроме заявы про скасування доверенности требовать не будет. Это нормы Правил, регулирующих порядок подачи заявок на объекты интеллектуальной собственности. ДЕРЖПАТЕНТ УКРАЇНИ Н А К А З N 116 від 28.07.95 Про затвердження Правил складання і подання заявки на видачу свідоцтва України на знак для товарів і послуг . 3. Ведення справ щодо заявки з Відомством 3.1. Представництво перед Відомством 3.1.9. Представництво, засвідчене довіреністю, дійсне до вичерпання повноважень чи строків їх дії. Дострокове припинення повноважень представника, зазначених у довіреності, здійснюється за заявою заявника про скасування довіреності або скасування певних повноважень. Повноваження припиняються від дати надходження заяви до Відомства.

При написании ответа используется разметка Markdown.